Naslovna Srbija Izmislio da je ubica Srba

Izmislio da je ubica Srba

0

HRVAT Lun Terzić Nikolić koji je trenutno u bekstvu zbog pokušaja ubistva u Argentini, a koji je medijima u Latinskoj Americi izjavio da je, navodno, ubio 145 Srba tokom rata devedesetih godina prošlog veka, ne postoji u registru tadašnjih hrvatskih oružanih snaga! Prema rečima Sava Štrpca predsednika Dokumentacionog centra „Veritas“, nema dokumenata koji bi išli u prilog tvrdnji da je Terzić počinio ove stravične zločine.

On, u izjavi za „Novosti“, ipak najavljuje da će istražiti ceo slučaj.

– Mi ne raspolažemo informacijama da je Lun Terzić Nikolić počinio bilo kakve zločine, što, naravno, ne znači da je to sigurno tako – kaže za „Novosti“ Štrbac.

– U Hrvatskoj su činjeni zločini tokom celog rata i to nije tajna.

Te podatke smo iznosili na suđenjima pred međunarodnim tribunalom, ali ime Lun Terzić nikada nije pomenuto.

Imali smo i ranije iskustva sa ljudima koji su sebi pripisivali gore zločine od onih koje su počinili, ali i s nekima koji su izmišljali kompletne priče.

Meni ovo deluje kao takav slučaj.

Spisak onih koji su ratovali u Hrvatskoj, kaže Štrbac, postoji čak i na internetu, gde se po imenu i prezimenu može proveriti da li je neko učestvovao u sukobima.

Baza sadrži imena više od pola miliona ljudi, ali Lun Terzić Nikolić se ne nalazi u njoj.

Inače, argentinska policija organizovala je poteru za ovim Hrvatom zbog sumnje da je pokušao da ubije ženu koju je upoznao preko društvenih mreža.

Terzić Nikolić je već odležao kaznu zatvora u Čileu zboga ubistva supruge.

Upravo je tada u jednom intervjuu „ponosno ispričao da je tokom rata u Hrvatskoj ubio 145 Srba“, a opisao je i detalje ubistva svoje supruge.

Savo Štrbac / Terzić Nikolić se javno hvalio da je pobio 145 Srba PROVERE PREMA Štrpčevim rečima, da je postojala bilo kakva sumnja o umešanosti ovog čoveka u ratne zločine, „Veritas“ bi pokrenuo istragu.

– Bez obzira na sve, obavićemo dalje provere i ako se nešto pojavi, javnost će biti obaveštena – rekao je Štrbac.

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku Cancel reply

Exit mobile version