Partizan je u osmini finala Kupa posle naizgled rutinske pobede protiv Bežanije, koja je igrana na stadionu Obilića na Vračaru – 1:0(1:0).

U uslovima koji su bili najmanje fudbalski zbog očajnog stanja travnate podloge, ekipa Marka Nikolića bolje se snašla i u 37.

minutu iskoristila sjajnu akciju Danka Lazovića, centaršut Miroslava Vulićevića i sigurnu egzekuciju Beka Pofane, koji je glavom smestio loptu iza leđa Srđana Ostojića.

Bio je to, ispostaviće se, i jedini pogodak na meču, a moglo je da ih bude i pre i posle toga, samo da se domaćin u ovoj utakmici, pre svih centarfor Danko Kovačević bolje snašao u 20.

minutu, kada je sam izbio pred Živka Živkovića, vešto ga zaobišao, ispred sebe imao samo prazan gol, ali i promašio.

Ekipa Vanje Radinovića ubrzo je i kažnjena, a u nastavku utakmice propisno se ispromašivao Nikola Ninković, dok je Pofana mogao da dopuni mrežu Bežanije, pošto je u 60.

minutu pogodio prečku.

Pet minuta ranije okvir gola pogodili su i „lavovi“, pošto je Jelić topovski šutirao sa 20 metara.

Partizan je tako, reklo bi se, rutinski odradio posao na startu Kupa Srbije, a zanimljivo je da je trener Nikolić na ovom meču od standardnih prvotimaca odmarao Lukača, Grbića, Volkova, Drinčića, Pantića i Škuletića.

Već od četvrtka crno-beli će početi pripreme za meč 2.

kola Lige Evrope protiv grčkog Asperasa, a u sredu smo se na licu mesta na Vračaru uverili da bi možda bilo i pogubno da pre puta u Grčku na očajnom terenu stadiona Obilića u prvenstvenom duelu, ugoste OFK Beograd.BEŽANIJA – PARTIZAN 0:1 (0:1)STRELAC: Fofana u 37.

minutu.

Stadion Obilića na Vračaru.

Gledalaca: 1.500.

Sudija: Stojilković (Zemun) 6.BEŽANIJA: Ostojić 6 – Lopez 5,5, Mustur 5,5, Milić 5,5, Stanovčić 5,5 – Matović 6, Brujić – (od 44.

Rakić 5,5), Jelić 5,5 (od 86.

Zorica -), Đoković 5,5, Šaka 5,5 (od 69.

Subotić -) – Kovačević 6.PARTIZAN: Živković 6 – Vulićević 7, Petrović 6, Stanković 6, Ćirković 6,5 – Marković 6, S.

Ilić 6,5, Ninković 6 (od 64.

B.

Ilić -), Živković 6 (od 64.

Luka -) – Fofana 7,5 (od 82.

Marinković -), Lazović 7,5.Igrač utakmice: Ismail Fofana (Partizan).

Ostavi poruku