SHARE

НЕВЕРИЦА у Годачици! Трагичну смрт Обрада Ћировића (49) и његовог петогодишњег сина Милутина из села на обронцима Гледићких планина, који су у недељу вече погинули у саобраћајном удесу у оближњем Витановцу, на магистралном путу Краљево – Крагујевац, оплакује цео гледићки крај.

Отац и син настрадали су када је на њих, док су пешице ишли на десној страни коловоза, крећући се истим правцем ка Краљеву, налетео „ауди“ којим је управљао Ј. Л. (29) из Велике Дренове код Трстеника. Од задобијених повреда, Обрад и Милутин издахнули су на месту несреће, а возачу „аудија“ је до првог саслушања, по налогу заменика Оосновног јавног тужиоца у Краљеву, одређено задржавање у полицијском притвору до 48 сати.

Кобног дана, Обрад је на прославу 18. рођендана сина своје комшинице у ресторану „Квин“ поред магистрале у Витановцу, повео свог сина јединца Милутина и старију кћерку Јелисавету (13), док су супруга Марина (38) и млађа кћерка Марија остале код куће. Према причи комшија који су били на слављу, Ћировићи су се лепо проводили на весељу, чак је и малишан наручивао песме од оркестра, и нико није могао ни да наслути каква ће се трагедија догодити.

– Заправо нико није ни видео шта се десило. Знам само да је Обрад загрљен са сином изашао из ресторана и отишао до својих кола. Убрзо се зачула језива шкрипа кочница, а потом је неко узвикно: „Убише нам Обрада“. Излетео сам из ресторана напоље и видео како и отац и син леже на асфалту – у даху прича комшија Жарко Јевтовић који је Ћировићима први притекао у помоћ. – Притрчао сам најпре Обраду, а потом и дечаку, опипао им пулс, али нису давали знаке живота. Хитна помоћ је брзо стигла, али њима помоћи, нажалост није било.

Према његовим речима, схвативши шта се десило, гости су притрчали возачу „аудија“ који се зауставио неколико метара даље, вербално га напали, али се доласком полиције ситуација брзо смирила.

– И возач „аудија“ је био у шоку. Држећи се за главу понављао је да није видео шта се догодило, да се све одиграло муњевитом брзином. Хауба и маска аутомобила биле су улубљене, а предњи ветробран потпуно напукао. Обраду је ишла крв из уста и имао је огреботине по глави, док на малом Милутину није било трагова крви. Клечао сам крај њега док нису стигли лекари – додаје Јевтовић.

Из породичне куће Ћировића у Годачици, у понедељак су одјекивали лелек и јецаји за најмилијима. Комшије, рођаци и пријатељи дошли су да изјаве саучешће, поделе тугу и бол. Обрадова мајка Ковиљка, супруга Марина и кћерке Јелисавета и Марија од туге не могу да говоре.

Трагично погинули Обрад Ћировић, познатији као Раде, држао је продавницу у центру села, у приземљу породичне куће, баш прекопута основне школе.

– То је био много добар човек и домаћин, права људина! Колико је само пута ђаке из школе частио ужином… Цела фамилија је вредна, поштена, увек вољна свима да помогне – немоћно ширећи руке говори његов кум Љубиша Милетић. – Мали Милутин кога смо сви звали Миле био је љубимац целог села. Живахан, паметан дечак. Ето, нема их више, њихова зла судбина све нас зави у црно.

ЈЕЦАЈИ ЗА ОЦЕМ И БРАТОМ

– БИЛА сам са татом и братом на слављу, али нисам видела шта се догодило – једва, јецајући изговара тринаестогодишња Јелисавета. – И даље не верујем да их нема. Па, како ћемо сада без њих..

SHARE

Оставите одговор