NEVERICA u Godačici! Tragičnu smrt Obrada Ćirovića (49) i njegovog petogodišnjeg sina Milutina iz sela na obroncima Gledićkih planina, koji su u nedelju veče poginuli u saobraćajnom udesu u obližnjem Vitanovcu, na magistralnom putu Kraljevo – Kragujevac, oplakuje ceo gledićki kraj.

Otac i sin nastradali su kada je na njih, dok su pešice išli na desnoj strani kolovoza, krećući se istim pravcem ka Kraljevu, naleteo „audi“ kojim je upravljao J. L. (29) iz Velike Drenove kod Trstenika. Od zadobijenih povreda, Obrad i Milutin izdahnuli su na mestu nesreće, a vozaču „audija“ je do prvog saslušanja, po nalogu zamenika Oosnovnog javnog tužioca u Kraljevu, određeno zadržavanje u policijskom pritvoru do 48 sati.

Kobnog dana, Obrad je na proslavu 18. rođendana sina svoje komšinice u restoranu „Kvin“ pored magistrale u Vitanovcu, poveo svog sina jedinca Milutina i stariju kćerku Jelisavetu (13), dok su supruga Marina (38) i mlađa kćerka Marija ostale kod kuće. Prema priči komšija koji su bili na slavlju, Ćirovići su se lepo provodili na veselju, čak je i mališan naručivao pesme od orkestra, i niko nije mogao ni da nasluti kakva će se tragedija dogoditi.

– Zapravo niko nije ni video šta se desilo. Znam samo da je Obrad zagrljen sa sinom izašao iz restorana i otišao do svojih kola. Ubrzo se začula jeziva škripa kočnica, a potom je neko uzvikno: „Ubiše nam Obrada“. Izleteo sam iz restorana napolje i video kako i otac i sin leže na asfaltu – u dahu priča komšija Žarko Jevtović koji je Ćirovićima prvi pritekao u pomoć. – Pritrčao sam najpre Obradu, a potom i dečaku, opipao im puls, ali nisu davali znake života. Hitna pomoć je brzo stigla, ali njima pomoći, nažalost nije bilo.

Prema njegovim rečima, shvativši šta se desilo, gosti su pritrčali vozaču „audija“ koji se zaustavio nekoliko metara dalje, verbalno ga napali, ali se dolaskom policije situacija brzo smirila.

– I vozač „audija“ je bio u šoku. Držeći se za glavu ponavljao je da nije video šta se dogodilo, da se sve odigralo munjevitom brzinom. Hauba i maska automobila bile su ulubljene, a prednji vetrobran potpuno napukao. Obradu je išla krv iz usta i imao je ogrebotine po glavi, dok na malom Milutinu nije bilo tragova krvi. Klečao sam kraj njega dok nisu stigli lekari – dodaje Jevtović.

Iz porodične kuće Ćirovića u Godačici, u ponedeljak su odjekivali lelek i jecaji za najmilijima. Komšije, rođaci i prijatelji došli su da izjave saučešće, podele tugu i bol. Obradova majka Koviljka, supruga Marina i kćerke Jelisaveta i Marija od tuge ne mogu da govore.

Tragično poginuli Obrad Ćirović, poznatiji kao Rade, držao je prodavnicu u centru sela, u prizemlju porodične kuće, baš prekoputa osnovne škole.

– To je bio mnogo dobar čovek i domaćin, prava ljudina! Koliko je samo puta đake iz škole častio užinom… Cela familija je vredna, poštena, uvek voljna svima da pomogne – nemoćno šireći ruke govori njegov kum Ljubiša Miletić. – Mali Milutin koga smo svi zvali Mile bio je ljubimac celog sela. Živahan, pametan dečak. Eto, nema ih više, njihova zla sudbina sve nas zavi u crno.

JECAJI ZA OCEM I BRATOM

– BILA sam sa tatom i bratom na slavlju, ali nisam videla šta se dogodilo – jedva, jecajući izgovara trinaestogodišnja Jelisaveta. – I dalje ne verujem da ih nema. Pa, kako ćemo sada bez njih..

Ostavi poruku