SHARE

Самопроглашене Народне републике Доњецка и Луганска одлучиле су да формирају заједничку војску, саопштила је данас Прес служба Доњецке Републике.
Заједничке оружане снаге ујединиће милицијске формације тих република и нова војна структура биће названа Уједињене Оружане снаге Новоросије, јавила је руска агенција Итар Тасс.

Генерал пуковник Иван Корсун именован је за команданта новоформираних оружаних снага Народне републике Доњецк и Народне републике Луганск, додаје руска агенција.

Најамање четири особе су погинуле у данашњем гранатирању региона Доњецка, на истоку Украјине, упркос томе што је на снази договор о поштовању прекида ватре, саопштили су локални званичници.

Они су навели да је у гранатирању повређено још пет особа, пренео је АФП.

Три особе су погинуле, а пет је повређено у гранатирању града Доњецка, док је једна особа изгубила живот у суседном граду Макијевки.

Извештач француске новинске агенције је јавио да је подручје око аеродрома у Доњецку под сталном артиљеријском паљбом, али како је раније саопштила украјинска војска, они су успели да одбију неколико напада проруских активиста на аеродром.

У гарнатирању Доњецка у недељу погионуло је шест особа, а 15 је повређено, а два пута је под удар граната дошао и посматрачки тим ОЕБС-а, саопштила је јуче проруска градска скупштина.

То је било највеће кршење споразума о прекиду ватре од постизања договора 5. сепетембра.

SHARE

Оставите одговор