Samoproglašene Narodne republike Donjecka i Luganska odlučile su da formiraju zajedničku vojsku, saopštila je danas Pres služba Donjecke Republike.
Zajedničke oružane snage ujediniće milicijske formacije tih republika i nova vojna struktura biće nazvana Ujedinjene Oružane snage Novorosije, javila je ruska agencija Itar Tass.

General pukovnik Ivan Korsun imenovan je za komandanta novoformiranih oružanih snaga Narodne republike Donjeck i Narodne republike Lugansk, dodaje ruska agencija.

Najamanje četiri osobe su poginule u današnjem granatiranju regiona Donjecka, na istoku Ukrajine, uprkos tome što je na snazi dogovor o poštovanju prekida vatre, saopštili su lokalni zvaničnici.

Oni su naveli da je u granatiranju povređeno još pet osoba, preneo je AFP.

Tri osobe su poginule, a pet je povređeno u granatiranju grada Donjecka, dok je jedna osoba izgubila život u susednom gradu Makijevki.

Izveštač francuske novinske agencije je javio da je područje oko aerodroma u Donjecku pod stalnom artiljerijskom paljbom, ali kako je ranije saopštila ukrajinska vojska, oni su uspeli da odbiju nekoliko napada proruskih aktivista na aerodrom.

U garnatiranju Donjecka u nedelju pogionulo je šest osoba, a 15 je povređeno, a dva puta je pod udar granata došao i posmatrački tim OEBS-a, saopštila je juče proruska gradska skupština.

To je bilo najveće kršenje sporazuma o prekidu vatre od postizanja dogovora 5. sepetembra.

Ostavi poruku