Naslovna Srbija Najbogatiji Bugarin Cvetan Vasilev uhapšen u Beogradu

Najbogatiji Bugarin Cvetan Vasilev uhapšen u Beogradu

0

Cvetan Vasilev, bugrski biznismen, za kojim je ova država raspisla Interpolovu potjernicu predao se danas u Beogradu Upravi kriminalističke policije, koja mu je bila za petama.

Vasilev je u pratnji advokata oko 11 sati došao u Upravu kriminalističke policije Srbije na Novom Beogradu, gdje se trenutno radi obavezna provjera identiteta, piše Blic.

Nakon toga će biti priveden u sud gdje će mu sudija odredoti pritvor po Interpolovoj potjernici, koju je za njim raspisala Bugarska.

Inače obavještenje iz Bugraske o potrazi za Vasilevim je stiglo u Srbiju 15. septembra.

Vasilev je većinski vlasnik bugarske Korporativne komercijalne banke “Korpbank”, nad kojom je u junu kontrolu preuzela Narodna banka Bugarske. Sve transakcije banke tada su obustavljene, blokirani su računi sa više od 3,7 milijardi dolara, a Vasilev je optužen za pronevjeru, zbog čega je i na međunarodnoj potjernici.

Prije raspisivanja potjernice 28. jula, Vasilev je pobjegao iz Bugarske zbog sumnjivog poslovanja čime je izazvao najveću bankarsku krizu u Bugarskoj. U međuvremenu, sud je naredio da mu se zaplijeni cjelokupna imovina.

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku

Exit mobile version