SHARE

Предсједник Републике Србије Томислав Николић и члан Предсједништва БиХ Небојша Радмановић изразили су данас задовољство изузетно добрим односима који постоје између Србије и Босне и Херцеговине, а поготово Србије и Републике Српске по Споразуму о специјалним односима и истакли жељу да се ти односи и даље унапређују, у циљу побољшања услова живота грађана у обе државе.

Предсједник Николић и члан Председништва БиХ Радмановић су истакли да је потребно радити на успостављању што боље сарадње, прије свега на пољу економије, међу свим државама у региону, јер би се балканске државе заједнички много боље суочиле са изазовима које пред њих поставља глобално тржиште, него што би то чиниле појединачно, саопштила је прес служба предсједника.

Говорећи о ситуацији у Босни и Херцеговини, предсједник Николић је рекао да је Србија, као потписница Дејтонског споразума, заинтересована за напредак оба ентитета у Босни и Херцеговини и за сарадњу која би користила свим странама. Он је такође додао да се противи било каквој измјени Дејтонског споразума, јер би то сигурно довело до нарушавања стабилности Босне и Херцеговине, наводи се у саопштењу.

SHARE

Оставите одговор