SHARE

Џихадисти Исламске државе објавили су снимак на којем је приказано одсецање главе британског хуманитарног радника Дејвида Хејнса (44). Хејнс, који има двоје деце у Перту у Шкотској, киднапован је прошле године током рада за француску агенцију “АЦТЕД” у Сирији, пренела је агенција Ројтерс.

Снимак насловљен “Порука савезницима Америке” започиње говором британског премијера Дејвида Камерона о раду са ирачком владом и курдским борцима који се боре против џихадиста.

“Овај Британац мора да плати цену због ваших обећања Камероне о наоружању курдских бораца против Исламске државе”, рекао је маскирани мушкарац обучен у црно са британским акцентом и који стоји изнад Хејнса, обученог у наранџасто клечећи на коленима.

Потом се види одсецање главе Хејнсу, а снимак се завршава приказивањем још једног таоца док маскирани мушкарац прети да ће бити и он убијен ако Камерон настави да подржава борбу против Исламске државе. Џихадисти су на исти начин претходног месеца усмртили двојицу Американаца, новинаре Џејмса Фолија и Стивена Сотлофа.

SHARE

Оставите одговор