SHARE
Београдска полиција ухапсила је вечерас још двојицу насилника који су осумњичени за напад на немачког држављанина Дениса Х. (27) на Зеленом венцу.

Београдска полиција овај случај решила је експресно за мање од 24 часа.

Како Курир сазнаје први насилник који је ухапшен признао је да су осим њега у тучи учествовала још двојица младића, да је један од те двојице ударио Немца песницом у главу, после чега је Денис ударио главом у фрижидфер и пао, па одатле и хематом на глави.

Преосталу двојицу нападача Београдкса полиција је у сарадњи са својим колегама ухапсила у два града у Србији и они се налазе у полицији на саслушању.

Полиција је данас раније ухапсила једног од тројице присутних током туче на Бранковом мосту у којој је повређен немачки држављанин, изјавио је министар унутрашњих послова, др Небојша Стефановић, који је са министром здравља Златибором Лончаром и амбасадором Немачке у Србији Хајнцом Вилхелмом обишао повређеног младића у Ургентном центру.

Стефановић је тада рекао да се тренутно испитује улога ухапшеног у овом догађају и да ли може да идентификује друге две особе које су учествовале у нападу:

„Урадили смо детаљну анализу свих камера које се налазе у непосредној близини и до краја дана ћемо имати потпуно прецизно шта се види на тим снимцима“, нагласио је министар Стефановић и истакао да ће полиција учинити све да у кратком року пронађе починице.

Министар је поручио да се убудуће неће толерисати нити трпети овакви инциденти и да ће уследити брза и енергична реакција полиције према свакоме по покуша да се поигра законима земље.

„Полиција неће остати нема у заштити свих грађана, како наших, тако и из иностранства који овде дођу са добром енергијом, добром вером да проведу време у нашој земљи“, рекао је Стефановић и упозорио да је тиме што
је претучен немачки држављанин нанета велика штета по имиџ наше земље и да је послата јако лоша порука онима који желе да дођу у Србију.

Амбасадор Немачке Хајнц Вилхелм се током обраћања медијима захвалио министру Стефановићу на томе што је одмах наложио ургентну полицијску истрагу и што је она већ дала неке резултате, како би нападачи били ухваћени и приведени правди.

Подсетимо Немачки држављанин тешко је повређен рано јутрос око три сата у бранковој улици када су га напали непознати нападачи и брутално претукли. Он се налазио у посети Београду где је је учествовао на београдској конференцији о правима ЛГБТ популације. Хитна помоћ је повређеног Немца довезла са тешким повредама главе и телесним повредама, а имао је крварења у можданим овојницама.

SHARE

Оставите одговор