Naslovna Vijesti Služen parastos za poginule borce Mezgraje

Služen parastos za poginule borce Mezgraje

0

U ugljevičkoj Mjesnoj zajednici Mezgraja-Gaj služen je pomen-parastos za sedmoricu boraca sa ovog područja poginulih u otadžbinskom ratu na današnji dan prije 20 godina.

Paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca, predstavnici opštine Ugljevik i Boračke organizacije ove podmajevičke opštine, te članovi porodica, prijatelji, rodbina i saborci, odali su počast sedmorici boraca otadžbinskog rata čija su imena uklesana na spomen-obilježju u Mezgraji.

Ove godine, na današnji dan, obilježava se 20 godina od kada su muslimanske oružane snage prodrle u ovu mjesnu zajednicu, a mještani odbranili napad.

„Danas, pred ovim spomenikom, gdje će se generacije pred nama učiti vrijednostima slobode i dostojanstva otadžbine, na ovaj poseban način prisjećamo se sedam poginulih boraca iz Mezgraje. Naša dužnost i obaveza je da pomognemo potomcima onih koji su najviše dali za svoju otadžbinu“, rekao je načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić.

Predsjednik Opštinske boračke organizacije Ugljevik Jovan Marinković odao je počast palim borcima i istakao važnost ovakvih okupljanja.

„Okupili smo se da se zajednički pomolimo za mezgrajske junake koji su branili svoj narod od neprijatelja“, rekao je Marinković, ističući da je cilj Boračke organizacije da se ovaj datum i poginuli junaci nikad ne zaborave.

Prije služenje pomen-parastosa Aktiv dobrovoljnih davalaca krvi iz Mezgraje organizovao je akciju dobrovoljnog davalaštva krvi u kojoj su prikupljene 24 boce ove dragocjene tečnosti.

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku Cancel reply

Exit mobile version