SHARE

Предсједник Тениског савеза Србије Вук Јеремић посјетио је данас Тениски клуб Младост, који је организатор ATP челенџера ”Бањалука 2014”.

Том приликом се састао с предсједником Тениског савеза Републике Српске Драшком Милиновићем и директором челенџера Миланом Радаковићем.

На овогодишењем челенџеру учешће је узело седам играча из Србије, предвођених највећом звијездом Виктором Троицким. Управо то, рекао је данас Вук Јеремић, потврда је тениске сарадње Републике Српске и Србије.

“Морам рећи да је мени пре свега велико задовољство да будем поново у Бањалуци, на овом турниру. Желим да се захвалим Тениском клубу Младост на организацији овако квалитетног турнира. Већ три године, откако сам на челу Тениског савеза Србије, имамо прилику да блиско сарађујемо. Захваљујући и чињеници да је на челу савеза Српске мој пријатељ Драшко Милиновић, увјерен сам да ћемо сарађивати и у будућности. Посебно ми је задовољство што сам гост на најквалитетнијем челенџеру у региону. За нас у Србији овај турнир има велики значај, пре свега због повратка Виктора Троицког, који је имао јако тежак период иза себе и ово би за њега могао бити преломни тренутак”, рекао је Јеремић, захваливши се Тениском савезу Републике Српске и Тениском клубу Младост на великој подршци српском тенисеру.

Турнир у Бањалуци, осим за Виктора, додао је Вук Јеремић, битан је и за младе играче из Србије.

“Стицајем околности, ми у Србији немамо овако јак турнир, али ћемо порадити на томе да у будућности у Србију вратимо једно овакво такмичење. Из све снаге подржавамо овакав турнир. Овај пут навијамо за Виктора, а на наредним, надам се за неке нове наде”, рекао је Јеремић.

Предсједник Тениског савеза Републике Српске Драшко Милиновић захвалио се Вуку Јеремићу на посјети истакавши да је учешће великог броја тенисера из Србије на челенџеру у Бањалуци потврда квалитетне сарадње два савеза.

“Седам играча из Србије учествује на баналучком челенџеру што говори о томе како два савеза, Републике Српске и Србије, али и наши клубови, међусобно сарађују. Јеремић је у протекле три године пружао огромну подршку сарадњи између два савеза и ја му се овом приликом захваљујем. Успјели смо да организујемо неколико кампова, семинара и курсева. У овом тренутку се одржава и Куп градова, који је такође разлог његовог доласка. Наставићемо ову сарадњу у најбољем могућем свјетлу. Ово је најјачи челенџер у региону. Ми смо сви заједно дошли да навијамо за Виктора, који је имао тежак период иза себе и надам се да ће му бањалучки челенџер помоћи да се врати у светски врх”, истакао је он.

Превртали се столови у Бањалуци

Вук Јеремић је у Бањалуци пратио кошаркашку утакмицу између Србије и Француске, а након побједе објавио је твит ”Преврћу се столови у Бањалуци”

“Српска кошарка има велику будућност. Било је посебно вече, пратио сам утакмицу са пријатељима и нећу то никад заборавити. Пуно ми је срце, славило се у Бањалуци до раних јутарњих часова и ја сам био дио тога. Нисам могао изабрати боље мјесто за гледање ове утакмице”, рекао је Јеремић.

SHARE

Оставите одговор