Predsjednik Teniskog saveza Srbije Vuk Jeremić posjetio je danas Teniski klub Mladost, koji je organizator ATP čelendžera “Banjaluka 2014“.

Tom prilikom se sastao s predsjednikom Teniskog saveza Republike Srpske Draškom Milinovićem i direktorom čelendžera Milanom Radakovićem.

Na ovogodišenjem čelendžeru učešće je uzelo sedam igrača iz Srbije, predvođenih najvećom zvijezdom Viktorom Troickim. Upravo to, rekao je danas Vuk Jeremić, potvrda je teniske saradnje Republike Srpske i Srbije.

„Moram reći da je meni pre svega veliko zadovoljstvo da budem ponovo u Banjaluci, na ovom turniru. Želim da se zahvalim Teniskom klubu Mladost na organizaciji ovako kvalitetnog turnira. Već tri godine, otkako sam na čelu Teniskog saveza Srbije, imamo priliku da blisko sarađujemo. Zahvaljujući i činjenici da je na čelu saveza Srpske moj prijatelj Draško Milinović, uvjeren sam da ćemo sarađivati i u budućnosti. Posebno mi je zadovoljstvo što sam gost na najkvalitetnijem čelendžeru u regionu. Za nas u Srbiji ovaj turnir ima veliki značaj, pre svega zbog povratka Viktora Troickog, koji je imao jako težak period iza sebe i ovo bi za njega mogao biti prelomni trenutak“, rekao je Jeremić, zahvalivši se Teniskom savezu Republike Srpske i Teniskom klubu Mladost na velikoj podršci srpskom teniseru.

Turnir u Banjaluci, osim za Viktora, dodao je Vuk Jeremić, bitan je i za mlade igrače iz Srbije.

„Sticajem okolnosti, mi u Srbiji nemamo ovako jak turnir, ali ćemo poraditi na tome da u budućnosti u Srbiju vratimo jedno ovakvo takmičenje. Iz sve snage podržavamo ovakav turnir. Ovaj put navijamo za Viktora, a na narednim, nadam se za neke nove nade“, rekao je Jeremić.

Predsjednik Teniskog saveza Republike Srpske Draško Milinović zahvalio se Vuku Jeremiću na posjeti istakavši da je učešće velikog broja tenisera iz Srbije na čelendžeru u Banjaluci potvrda kvalitetne saradnje dva saveza.

„Sedam igrača iz Srbije učestvuje na banalučkom čelendžeru što govori o tome kako dva saveza, Republike Srpske i Srbije, ali i naši klubovi, međusobno sarađuju. Jeremić je u protekle tri godine pružao ogromnu podršku saradnji između dva saveza i ja mu se ovom prilikom zahvaljujem. Uspjeli smo da organizujemo nekoliko kampova, seminara i kurseva. U ovom trenutku se održava i Kup gradova, koji je takođe razlog njegovog dolaska. Nastavićemo ovu saradnju u najboljem mogućem svjetlu. Ovo je najjači čelendžer u regionu. Mi smo svi zajedno došli da navijamo za Viktora, koji je imao težak period iza sebe i nadam se da će mu banjalučki čelendžer pomoći da se vrati u svetski vrh“, istakao je on.

Prevrtali se stolovi u Banjaluci

Vuk Jeremić je u Banjaluci pratio košarkašku utakmicu između Srbije i Francuske, a nakon pobjede objavio je tvit “Prevrću se stolovi u Banjaluci“

„Srpska košarka ima veliku budućnost. Bilo je posebno veče, pratio sam utakmicu sa prijateljima i neću to nikad zaboraviti. Puno mi je srce, slavilo se u Banjaluci do ranih jutarnjih časova i ja sam bio dio toga. Nisam mogao izabrati bolje mjesto za gledanje ove utakmice“, rekao je Jeremić.

Ostavi poruku