SHARE

Брзом акцијом београдске полиције ухапшен је насилник који је у ноћи петак на суботу напао немачког држављанина Дениса Х. (27) на Зеленом венцу и нанео му тешке телеснне повреде. Курир је дошао до ексклузивног снимка напада на Немца.

На снимку се види да је један од насилника удара немачког држављанина с леђа, после чега он пада на земљу. Један од ухапшених признао је полицији да су осим њега у тучи учествовала још двојица младића, да је један од те двојице ударио Немца песницом у главу, после чега је Денис ударио главом у фрижидфер и пао, па одатле и хематом на глави.
Преосталу двојицу нападача београдска полиција је у сарадњи са својим колегама ухапсила у два града у Србији и они се налазе у полицији на саслушању.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић је поручио да се убудуће неће толерисати нити трпети овакви инциденти и да ће уследити брза и енергична реакција полиције према свакоме по покуша да се поигра законима земље.

„Полиција неће остати нема у заштити свих грађана, како наших, тако и из иностранства који овде дођу са добром енергијом, добром вером да проведу време у нашој земљи“, рекао је Стефановић и упозорио да је тиме што је претучен немачки држављанин нанета велика штета по имиџ наше земље и да је послата јако лоша порука онима који желе да дођу у Србију.

Амбасадор Немачке Хајнц Вилхелм се током обраћања медијима захвалио министру Стефановићу на томе што је одмах наложио ургентну полицијску истрагу и што је она већ дала неке резултате, како би нападачи били ухваћени и приведени правди.

Подсетимо Немачки држављанин тешко је повређен рано јутрос око три сата у Бранковој улици када су га напали непознати нападачи и брутално претукли. Он се налазио у посети Београду где је је учествовао на београдској конференцији о правима ЛГБТ популације. Хитна помоћ је повређеног Немца довезла са тешким повредама главе и телесним повредама, а имао је крварења у можданим овојницама.

ДО НАПАДА ЈЕ ДОШЛО НА 4.55 СЕКУНДИ СНИМКА

SHARE

Оставите одговор