SHARE

Кандидат коалиције СНСД-ДНС-СП за предсједника Републике Српске Милорад Додик рекао је вечерас да Република Српска не треба да буде ентитет већ да има што више државних надлежности.

Додик је на предизборном скупу у Рогатици истакао да је Република Српска држава српског народа и оних који хоће са Србима да живе.

“Нас не интересује Федерација БиХ и ми нисмо мањи бх ентитет. Имамо своје име и презиме, а то је Република Српска”, истакао је Додик и додао да никоме није дозволио да Српску понижава.

Он је нагласио да на предстојећим изборима жели да освоји још један мандат за предсједника Републике Српске.

“Хоћемо да направимо јаку Републику Српску и да имамо државу. Пружа се прилика да је у наредне четири године довољно стабилизујемо и приближимо се ономе што желимо – да се одвојимо од БиХ и будемо држава”, нагласио је Додик.

Он је истакао да у ЕУ иде Република Српска, а ако је тако не желе онда и неће тамо, док је за улазак у Нато рекао да то значи границу на Дрини.

Он је напоменуо и да неће бити смањења плата и пензија, већ да се чека прилика да буду повећане и иде се ка томе да буде отворено што више радних мјеста. “Република Српска је велико градилиште. Оживјели смо Вишеград са Андрићградом”, закључио је Додик.

Кандидат коалиције СНСД-ДНС-СП за српског члана Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић истакла је да је ова власт све радила за Републику Српски, а да тако није радила не би било на десетине школа, дјечијих вртића и више реализованих пројеката.

Она је поменула да је 1.800 младих брачних парова добило кров над главом зато што је Влада Републике Српске субвенционисала каматну стопу за добијење стамбених кредита.

Цвијановићева је навела да је Влада изградила 96 кућа за вишечлане породице и финансијски помогла вјештачку оплодњу у Српској.

Окупљеним грађанима у спортској дворани у Рогатици обратио се и потпредсједник СНСД-а Никола Шпирић. На трибини су представљени кандидати за Народну скупштину Републике Српске и за Парламентарну скупштину БиХ.

SHARE

Оставите одговор