Kandidat koalicije SNSD-DNS-SP za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik rekao je večeras da Republika Srpska ne treba da bude entitet već da ima što više državnih nadležnosti.

Dodik je na predizbornom skupu u Rogatici istakao da je Republika Srpska država srpskog naroda i onih koji hoće sa Srbima da žive.

„Nas ne interesuje Federacija BiH i mi nismo manji bh entitet. Imamo svoje ime i prezime, a to je Republika Srpska“, istakao je Dodik i dodao da nikome nije dozvolio da Srpsku ponižava.

On je naglasio da na predstojećim izborima želi da osvoji još jedan mandat za predsjednika Republike Srpske.

„Hoćemo da napravimo jaku Republiku Srpsku i da imamo državu. Pruža se prilika da je u naredne četiri godine dovoljno stabilizujemo i približimo se onome što želimo – da se odvojimo od BiH i budemo država“, naglasio je Dodik.

On je istakao da u EU ide Republika Srpska, a ako je tako ne žele onda i neće tamo, dok je za ulazak u Nato rekao da to znači granicu na Drini.

On je napomenuo i da neće biti smanjenja plata i penzija, već da se čeka prilika da budu povećane i ide se ka tome da bude otvoreno što više radnih mjesta. „Republika Srpska je veliko gradilište. Oživjeli smo Višegrad sa Andrićgradom“, zaključio je Dodik.

Kandidat koalicije SNSD-DNS-SP za srpskog člana Predsjedništva BiH Željka Cvijanović istakla je da je ova vlast sve radila za Republiku Srpski, a da tako nije radila ne bi bilo na desetine škola, dječijih vrtića i više realizovanih projekata.

Ona je pomenula da je 1.800 mladih bračnih parova dobilo krov nad glavom zato što je Vlada Republike Srpske subvencionisala kamatnu stopu za dobijenje stambenih kredita.

Cvijanovićeva je navela da je Vlada izgradila 96 kuća za višečlane porodice i finansijski pomogla vještačku oplodnju u Srpskoj.

Okupljenim građanima u sportskoj dvorani u Rogatici obratio se i potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić. Na tribini su predstavljeni kandidati za Narodnu skupštinu Republike Srpske i za Parlamentarnu skupštinu BiH.

Ostavi poruku