SHARE

Судећи према изјавама у холандским медијима, селектору Србије Дику Адвокату, брзо се смучио нови посао, али не због тима, него ванфудбалских ствари.

Холанђанин је послије само неколико дана на припремама и деведесет минута на клупи “орлова” било је довољно да стекне не баш повољно мишљење о Србији. Посебно негативно оцијенио је терен стадиона Партизана, на којем је игран пријатељски меч против Француске.

– Играли смо на стадиону Партизана за који мислим да је стар 100 година. Освјетљење је било одлично, али је терен никакав и то мора да се промијени. Због ратова деведесетих Србија је помало у прошлости. Неке ствари су модернизоване, али за многе хотеле и зграде вријеме је стало. То важи и за Партизанов стадион – рекао је Адвокат.

Он је одбио могућност да се пресели у Београд док је селектор.

– Вратио сам се кући послије седам дана, не желим да живим у Србији. Тако ћу радити и у наредне двије године, тако је интересантније и под другим условима не бих ни прихватио посао. Договор који смо направили сасвим ми одговара. Не желим да живим у иностранству, да желим, онда не бих тренирао Србију – рекао је Адвокат.

За разлику од Београда и Србије, Холанђанин је задовољан тимом.

– За први пут је било добро. Циљ ми је да екипа што прије одрасте, јер је наивност већ дуго бољка овог тима. Немамо узалуд тако младу селекцију, посебно у везном реду. Али такође имамо и играче Челзија и Ситија, добрих стартних 11, од тога може да се направи добар микс. Увијек постоје позиције које могу боље да се попуне али то је логично, кад тренирате тек четири дана, а само сте седам дана заједно. Више бих волио да смо у овом термину одиграли двије, а не само једну утакмицу – рекао је холандски стручњак.

Најупадљивије слабости Србије видљиве су из снимака мечева из претходног циклуса.

– Гледао сам на ДВД-у све утакмице у претходне двије године и оно што сам примијетио је да често примају голове из контри, јер су играли превише отворено. То ми је прво привукло пажњу. Зато су, на примјер, изгубили од Белгије у квалификацијама за СП – закључио је Адвокат.

Безидејни

Холанђанин је брзо открио још једну бољку српских фудбалера.

– Имам утисак да често не постоји идеја. Мора да постоји неки разлог због којег играш на неки начин. Ови младићи морају да науче да бирају праве моменте, уколико сте бољи од противника, нема разлога да се повлачите, док против јачих екипа то има смисла, али онда то морате да радите као тим. Тиме се ја сада бавим, то се против јаке екипе као што је Француска показало добрим, мада је све то још крхко – рекао је Адвокат.

SHARE

Оставите одговор