Naslovna Region 11 turista iz Beograda zaglavljeno u kanjonu Nevidio

11 turista iz Beograda zaglavljeno u kanjonu Nevidio

0

U kanjonu Nevidio kod Šavnika u Crnoj Gori zaglavljeno je jedanaest turista iz Beograda, saznaje Telegraf. Oni su tokom dana krenuli u kanjonig kroz Nevidio i nisu uspeli da iz njega izađu na vreme.

Biban Đoković, instruktor ronjenja Vojske Srbije, navodi za Telegraf da ga je večeras pozvala Policija Šavnika da pomogne u spasavanju turista, ali da on na žalost nije u Crnoj Gori.

– Prema mojim poslednjim informacijama njih jedanaestoro nije uspelo da savlada stazu pre nego što je pao mrak. Ni policija nije uspela da dođe do njih jer pada jaka kiša i niko ne može da priđe kanjonu. Da bi se ušlo u kanjon neophodno je da se obuče ronilačka oprema i prođe kroz vodu. Staza je jako opasna i nepristupačna, zbog čega lako dolazi do povreda. Obično ovakve ture vodi neko od vodiča, ali ja ne znam ko je trenutno sa njima. Dodatni problem im sigurno pravi i to što tamo nema zeleniša pa je gotovo nemoguće zapaliti vatru i ugrajati se, zbog čega će turisti celu noć ostati mokri – kaže za Telegraf Đoković.

Prema rečima našeg sagovornika, Gorska služba spasavanja može da im pomogne tek ujutru kada vidljivost postane bolja.

Inače, kanjon Nevidio, koji stanovnici ovog kraja nazivaju “Neviđbog”, sa pravom nosi ovo ime jer se reka Komarnica odjednom gubi u čudno uklesani ulaz i postaje ljudskom oku nevidljiva.

Kanjon je poslednjih par godina postao atrakcija sportistima i ljudima željnim adrenalina jer je potrebno nekih četri sata kako bi se savladala dužina od tri kilometara.

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku

Exit mobile version