SHARE

У кањону Невидио код Шавника у Црној Гори заглављено је једанаест туриста из Београда, сазнаје Телеграф. Они су током дана кренули у кањониг кроз Невидио и нису успели да из њега изађу на време.

Бибан Ђоковић, инструктор роњења Војске Србије, наводи за Телеграф да га је вечерас позвала Полиција Шавника да помогне у спасавању туриста, али да он на жалост није у Црној Гори.

– Према мојим последњим информацијама њих једанаесторо није успело да савлада стазу пре него што је пао мрак. Ни полиција није успела да дође до њих јер пада јака киша и нико не може да приђе кањону. Да би се ушло у кањон неопходно је да се обуче ронилачка опрема и прође кроз воду. Стаза је јако опасна и неприступачна, због чега лако долази до повреда. Обично овакве туре води неко од водича, али ја не знам ко је тренутно са њима. Додатни проблем им сигурно прави и то што тамо нема зелениша па је готово немогуће запалити ватру и уграјати се, због чега ће туристи целу ноћ остати мокри – каже за Телеграф Ђоковић.

Према речима нашег саговорника, Горска служба спасавања може да им помогне тек ујутру када видљивост постане боља.

Иначе, кањон Невидио, који становници овог краја називају “Невиђбог”, са правом носи ово име јер се река Комарница одједном губи у чудно уклесани улаз и постаје људском оку невидљива.

Кањон је последњих пар година постао атракција спортистима и људима жељним адреналина јер је потребно неких четри сата како би се савладала дужина од три километара.

SHARE

Оставите одговор