Naslovna Srbija Doneta presuda za okrivljene iz „kantrimena”

Doneta presuda za okrivljene iz „kantrimena”

0

Sudija za prethodni postupak Trećeg osnovnog suda u Beogradu doneo je danas presudu prema kojoj je petoro okrivljenih za prikrivanje Marka Milićeva nakon saobraćajne nesreće u kojoj je nastradao Luka Jovanović, osuđeno na kazne kućnog zatvora od četiri do 10 meseci za koje su se nagodili sa tužilaštvom uz priznanje krivice.

Njima je ukinut pritvor u kom su bili od 18. avgusta i oni su pušteni iz Okružnog zatvora u Beogradu da se do izvršnosti današnje presude brane sa slobode.

Portparol suda Igor Veličković rekao je Tanjugu da je sudija za prethodni postupak doneo presude na osnovu zaključenih sporazuma i okrivljenima ukinuo pritvor.

Prema odluci suda, oni će kaznu služiti u svojim stanovima gde će im biti stavljene eletronske narukvice oko noge, preko kojih će se kontrolisati da li poštuju zabranu napuštanja stana.

Sudija za prethodni postupak je na ročištu, koje je shodno zakonu zatvoreno za javnost, doneo presudu na osnovu sporazuma koje su okrivljeni juče zaključili sa Trećim osnovnim tužilaštvom u Beogradu.

Tamara Bogdanović je tako osuđena na 10 meseci kućnog zatvora, Milica Novanković na osam, Bojana Petrović na četiri meseca, a Nikola Lepen i Dana Manevski na po šest meseci kućnog zatvora.

Sporazumnim okončanjem jednog dela postupka, značajno se ubrzava ceo proces jer se krivični postupak nastavlja samo protiv trojice osumnjičenih.

U odnosu na Milićeva, njegovog kuma Bratislava Vesovića i taksistu Jankovića postupak se nastavlja.

Jankoviću je danas na predlog tužioca sud produžio pritvor, koji prema toj odluci može da traje do 12. oktobra, nakon čega će se ponovo razmotriri razlozi za produženje.

Milićev se ranije danas na saslušanju pred tužiocem branio ćutanjem.

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku Cancel reply

Exit mobile version