Učenik drugog razreda srednje Ekonomske škole u Brčkom napao je godinu stariju koleginicu u školskom toaletu, potvrđeno je u policiji Brčko distrikta.

Portparol policije Brčko distrikta Halid Emkić rekao je da im je napad prijavljen u srijedu u 19.10 časova.

– Slučaj je prijavila vršilac dužnosti direktora Ekonomske škole Radojka Lazarević i policija je odmah izašla na lice mjesta. U prisustvu roditelja saslušana su oba učenika i policija radi na rasvjetljavanju ovog događaja – istakao je Emkić.

On je dodao da je riječ o maloljetnicima i da zbog toga ne može da iznosi više detalja.

Prema nezvaničnim informacijama, djevojka je u srijedu bila dežurna u školi kada se desio napad.

– Učenik joj je prišao, nasrnuo na nju, uhvatio je za vrat, a zatim odvukao u školski toalet. Učenica je iz straha dozivala pomoć. Preko puta škole nalazi se kafić, gosti su čuli kako neko doziva pomoć i odmah reagovali – rekao je izvor blizak istrazi.

On je dodao da je jedan od gostiju odmah pritrčao do škole, popeo se do prozora i vidio dječaka kako guši učenicu.

– Kada ih je nasilni učenik vidio, pustio je učenicu i istrčao u školski hodnik. Nekoliko gostiju iz tog kafića utrčalo je u školu i htjeli su da se obračunaju sa njim, ali je spriječen veći incident – istakao je naš sagovornik.

Odmah su pozvani direktor i pedagog škole. Oni su oboje učenika odveli u zbornicu, razgovarali sa njima i pokušali da saznaju motiv napada, a potom je pozvana i policija.

Učenici Ekonomske škole ispričali su da je učenica bila u šoku poslije napada i da nije mogla da prestane da plače.

Direktor Ekonomske škole Radojka Lazarević potvrdila je da se desio napad i izjavila da će naknadno odlučiti koje će mjere preduzeti zbog ovog incidenta.

Ostavi poruku