Marko Milićev (33), osumnjičen da je 25. jula na Brankovom mostu pregazio Luku Jovanovića (21), pokušaće da sklopi nagodbu s tužilaštvom! Prema rečima našeg izvora iz bliskog okruženja Marka Milićeva, spreman je da prizna krivicu kako bi izbegao sudski proces i izdejstvovao manju kaznu.

Sutra kod tužioca

– Milićev će sutra biti saslušan pred Trećim osnovnim tužilaštvom. Očekuje se da će tad iskoristiti priliku i tužiocu saopštiti svoju nameru. On će predložiti nagodbu i priznanje krivice jer želi da se ovaj slučaj što pre završi, a naravno, hoće i da što manje vremena provede u zatvoru – navodi naš sagovornik.
Milićeva je juče u CZ posetio njegov branilac, pa se pretpostavlja da je s njim razgovarao o visini nagodbe.

– Milićev još razmišlja koliku kaznu da zatraži. Svestan je da bi na suđenju dobio veću kaznu nego što je to uobičajeno, zbog svih okolnosti koje prate ovaj slučaj. Zbog toga će verovatno ponuditi da prizna krivicu u zamenu za dve i po do tri godine zatvora – objašnjava naš izvor, dodajući da je vrlo neizvesno kako će tužilaštvo reagovati na njegovu ponudu, uprkos tome što je prethodno ponudilo nagodbu za šestoro osumnjičenih pomagača.

Milićev se tereti za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja, za koje je zaprećena kazna do osam godina zatvora, kao i za nepružanje pomoći povređenom u nesreći, za šta zakon predviđa do tri godine zatvora. To znači da je maksimalna robija na koju bi mogao da bude osuđen 10 godina i 11 meseci. Međutim, maksimalne kazne se jako retko izriču, a na osnovu dosadašnje prakse beogradskih sudova, kao i velike pažnje javnosti koja prati ovaj slučaj, realno je očekivati da bi Milićev dobio oko pet, najviše šest godina zatvora.

Branioci u svađi

Inače, u Treće osnovno tužilaštvo danas će biti privedeno šestoro osumnjičenih pomagača. Kako saznajemo, oni bi trebalo da se izjasne o sporazumu o priznanju krivice, koje im je tužilaštvo ponudilo.

– Ipak, zbog štrajka advokata, moguće je da do izjašnjavanja ne dođe danas. U svakom slučaju, interesantno je to što među braniocima osumnjičenih pomagača postoje razmirice jer neki žele da prihvate nagodbu tužilaštva, dok se drugi tome protive – objašnjava dobro obavešteni izvor.

Marko Milicev Pomagaci

Ostavi poruku