BANJALUKA, 10. SEPTEMBRA /SRNA/ - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i novoizabrani predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske /BORS/ Milomir Savčić.

Borci koji su stvarali Republiku Srpsku treba da se aktivno uključe u razmatranje najvažnijih pitanja za Srpsku, zaključeno je na današnjem sastanku predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i novoizabranog predsjednika Boračke organizacije Republike Srpske /BORS/ Milomira Savčića.

Nakon sastanka u Banjaluci, Dodik je rekao da BORS za Srpsku ima suštinski, a ne samo formalni značaj, imajući u vidu sastav ove organizacije.

„Želimo da BORS vidimo ne samo kao organizaciju koja se bavi statusnim pitanjima boračke populacije, nego i kao organizaciju koja će dodatno izgraditi svoj status i koja ima pravo da o bazičnim, najvažnijim pitanjima za Srpsku da svoj stav i izgradi takvu poziciju da je njen stav opšteprihvaćen za sve političke i druge strukture u Republici“, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci nakon sastanka sa Savčićem.

On je naveo da između BORS-a i vlasti Srpske treba da bude partnerstvo bez obzira što je riječ o nevladinoj organizaciji, dodavši da je sa novoizabranim predsjednikom BORS-a razgovarao o dosadašnjoj, ali i budućoj saradnji.

Predsjednik Srpske rekao je da su u prethodnom periodu sa dosta pažnje i uvažavanja rješavana pitanja boračke populacije, te da su neka ostala i otvorena, a prvenstveno pitanje zapošljavanja.

„Posljednjih mjeseci širom Republike Srpske provodimo akciju da se prioritet u zapošljavanju da djeci poginulih boraca i to je nešto što želimo ojačati i nastaviti“, rekao je Dodik.

Predsjednik BORS-a Milomir Savčić rekao je da je program stambenog zbrinjavanja porodica poginulih boraca i ratnih-vojnih invalida od prve do četvrte kategorije nešto za šta treba odati priznanje vlasti Srpske u proteklom periodu.

„Lično nisam zadovoljan društvenom ulogom boraca, ali to je nešto što je unutrašnja stvar i nešto čime ćemo se više baviti u narednom periodu“, rekao je Savčić.

On je zahvalio predsjedniku Dodiku na današnjem sastanku.

Ostavi poruku