SHARE
БАЊАЛУКА, 10. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Предсједник Републике Српске Милорад Додик и новоизабрани предсједник Борачке организације Републике Српске /БОРС/ Миломир Савчић.

Борци који су стварали Републику Српску треба да се активно укључе у разматрање најважнијих питања за Српску, закључено је на данашњем састанку предсједника Републике Српске Милорада Додика и новоизабраног предсједника Борачке организације Републике Српске /БОРС/ Миломира Савчића.

Након састанка у Бањалуци, Додик је рекао да БОРС за Српску има суштински, а не само формални значај, имајући у виду састав ове организације.

“Желимо да БОРС видимо не само као организацију која се бави статусним питањима борачке популације, него и као организацију која ће додатно изградити свој статус и која има право да о базичним, најважнијим питањима за Српску да свој став и изгради такву позицију да је њен став општеприхваћен за све политичке и друге структуре у Републици”, рекао је Додик новинарима у Бањалуци након састанка са Савчићем.

Он је навео да између БОРС-а и власти Српске треба да буде партнерство без обзира што је ријеч о невладиној организацији, додавши да је са новоизабраним предсједником БОРС-а разговарао о досадашњој, али и будућој сарадњи.

Предсједник Српске рекао је да су у претходном периоду са доста пажње и уважавања рјешавана питања борачке популације, те да су нека остала и отворена, а првенствено питање запошљавања.

“Посљедњих мјесеци широм Републике Српске проводимо акцију да се приоритет у запошљавању да дјеци погинулих бораца и то је нешто што желимо ојачати и наставити”, рекао је Додик.

Предсједник БОРС-а Миломир Савчић рекао је да је програм стамбеног збрињавања породица погинулих бораца и ратних-војних инвалида од прве до четврте категорије нешто за шта треба одати признање власти Српске у протеклом периоду.

“Лично нисам задовољан друштвеном улогом бораца, али то је нешто што је унутрашња ствар и нешто чиме ћемо се више бавити у наредном периоду”, рекао је Савчић.

Он је захвалио предсједнику Додику на данашњем састанку.

SHARE

Оставите одговор