SHARE

Влада Републике Српске данас је донијела одлуку о утврђивању општег интереса за изградњу новог блока Термоелектране “Угљевик три”, као и одлуку о утврђивању општег интереса за изградњу и коришћење хидроелектране “Мрсово један” на ријеци Лим, у општини Рудо.

Влада је донијела и одлуку о емисији обвезница Републике Српске за измирење обавеза по основу материјалне и нематеријалне штете у периоду ратних дејстава у износу од 32.185.097 KM.

У Централном регистру хартија од вриједности 26. септембра регистроваће се обвезнице за 4.505 физичких и правних лица, саопштено је из Бироа Владе Републике Српске за односе са јавношћу.

Влада је утврдила и Нацрт закона о вину, којим се регулисање производње вина раздваја од производње јаких алкохолних пића, у складу са прописима ЕУ.

Законом се истовремено штите интереси произвођача грожђа, вина и других производа од грожђа, затим интереси потрошача, као и прописивање услова за обезбјеђење одговарајућег квалитета вина, саопштeно је из Бироа Владе за односе с јавношћу.

SHARE

Оставите одговор