SHARE

ПЕНЗИОНЕР Љубиша Јовановић (78), из бољевачког села Криви Вир, настрадао је у ноћи између недеље и понедељка, нешто после поноћи, у несвакидашњој саобраћајној несрећи на магистралном путу Параћин – Зајечар. Јовановић је најпре покушао да искочи из возила у покрету, за чијим је воланома био његов зет, да би, када је овај зауставио возило, легао на пут. У том тренутку на старца је „рено сеником“ налетео Милан Танасић (48), војно лице из Београда, који га је на месту убио.

Све је почело нешто пред поноћ, када су Љубишина ћерка Душица Драгошан и зет Златомир дошли у Криви Вир и старца убедили да пође са њима у Београд, где они станују. Он је најпре пристао, али је, чим су изашли из села, затражио да га врате кући, рекавши им да „нема шта да тражи у Београду“.

Како смо сазнали, Златомир није желео да заустави ауто, а Љубиша је покушао да искочи из возила. То је његовог зета и приморало да заустави кола, након чега је старац отворио врата и истрчао напоље.

– Иако су ћерка и зет покушали да га убеде да се врати у ауто, он је им рекао да га не дирају, а затим је легао на супротну страну коловоза – сазнајемо из истраге.

– Јовановићев зет је остао у свом аутомобилу, како би возаче, који су сваког тренутка могли да наиђу из супротног смера, аблендовањем покушао да упозори да стану, док је ћерка молила оца да устане са пута и врати се у кола. У том тренутку, из правца Параћина, великом брзином, наишао је „рено“, чији је возач Милан Танасић, очигледно не приметивши Златомирова упозорења због пребрзе вожње, прегазио Љубишу.

Танасићу, који је убрзо приведен, после саслушања одређен је притвор од 48 сати због „тешког дела против безбедности саобраћаја“.

ПОКУШАО САМОУБИСТВО

ПРЕМА незваничним информацијама, Јовановић је прошле године покушао да изврши самоубиство тако што је себи зарио нож у груди. Он је тада једва спасен и то само захваљујући брзој интервенцији лекара.

ТРАГОВИ

АУТОМОБИЛ Којим је управљао Милан танасић зауставио се десетак метара од места несреће. Трагови кочења нису примећени пре дела пута где је лежао Љубиша.

SHARE

Оставите одговор