SHARE

Саслушање Марка Милићев, осумњиченог за изазивање несреће на Бранковом мосту у којој је настрадао Лука Јовановић у Палати правде одложено је од данас за уторак, јер је тражио другог адвоката, преноси Блиц.

Милићев је у недељу увече авионом депортован из Кине у Београд, а на основу законске процедуре он би у року од 48 сати од синоћњег хапшења на аеродрому Никола Тесла, из Окружног затвора у Београду требало да буде доведен код судије за претходни поступак.

Закон налаже да се пред судијом изјасни где се и зашто скривао, након чега ће бити одлучено да ли ће решење о притвору остати на снази.

Осумњичен за убиство Луке Јовановића, Марко Милићев стигао је у Србију у недеу увече у Београд око 22 сата редовним летом из Москве.

По доласку на београдски Аеродром “Никола Тесла” он је одмах ухапшен. Прво је спроведен у зграду МУП-а у Улици деспота Стефана (некадашња Улица 29. новембра) ради утврђивања идентитета, после чега је смештен у београдски Окружни затвор.

Милићеву је притвор одређен 19. августа када је за њим расписана и Интерполова потерница.

По интерполовој потерници он је 29. августа ухапшен у Кини, а пошто није имао уредне папире за боравак у Кини та држава је одлучила да га протера без чекања формалног захтева за изручење који је раније најављен из Србије.

Милићев се терети за кривично дело “тешко бело против безбености јавног саобраћаја”, учињено из нехата и за које му према закону прети казна од 1 до 8 година затвора.

На терет му се ставља и кривично дело непружање помоћи лицу повређеном у саобраћајној несрећи за које је запрећена иста казна.За данас је у истрази планирано саслушање осумњичене Бојана Петровић, која се до сада бранила ћутањем, али је преко адвоката из притвора затражила ипак да изјаву Трећем основном тужилаштву које води ту истрагу.

У притвору су, осим Петровићеве, Милићев кум Братислав Весовић, Тамара Богдановић, Никола Лепен, Дана Маневски, Саша Јанковић, Бојана Петровић и Милица Новаковић.

Они се терете за кривично дело помоћ учиниоцу после извршења кривичног дела.

Закон предвиђа да онај ко помаже да не буде откривен учинилац кривичног дела за које је предвидена казна тежа од пет година затвора, може добити до пет година затвора.

Пријатељи Марка Милићева, који су били у “кантримену” када је он на Бранковом мосту ударио Луку Јовановића, након несреће прешли су у такси возило. Милићев је таксисти наредио да га прати, па је и он осумњичен у овом случају за помагање.

Несрећа на Бранковом мосту догодила се 25. јула, када се Лука Јовановић враћао из града са пријатељима кући. Њима се на мосту покварила “лада” и кад су изашли да је прегурају у зауставну траку на њих је налетео “мини кантримен”.

Возач “кантримена” није се зауставио након несреће, а Лука Јовановић преминуо је дан касније у Ургентном центру.

Након овога Милићев је прво побегао у Турску, одакле је отишао у Хонг Конг, а потом и у Кину где је и ухапшен 29 августа.

SHARE

Оставите одговор