SHARE

У више градова у Републици Српској и Федерацији БиХ у току је полицијска акција с циљем хапшења 13 лица осумњичених за већи број кривичних дјела, нарочито крађе и кријумчарења украдених аутомобила.

Мета су осумњичени из више градова, укључујући Бањалуку, Зеницу, Тузлу, Лукавац, Бановиће, Бијељину и Дервенту, наводи се у саопштењу Тужилаштва БиХ по чијем налогу се проводи акција.

Акција кодног назива “Кавала” проводи се од 6.00 часова јутрос. Упоредо са хапшењима, врше се претреси објеката и возила ради прикупљања доказа о извршеним кривичним дјелима.

Тужилаштво БиХ прикупило је доказе да више особа као повезана међуентитетска криминална група врши тешка кривична дјела.

Међу тим кривичним дјелима је крађа скупоцјених возила у БиХ и иностранству, кривотворење документације, кријумчарење и даља продаја украдених возила, као и кривична дјела преваре, навођења на овјеру неистинитог садржаја, те израђивање и набављање оружја и средстава за извршење кривичних дјела.

Рад полицијских снага на терену координира поступајући тужилац, којем ће бити осумњичени бити приведени на испитивање. Након тога биће донесена одлука о покретању приједлога за одређивање мјере притвора или мјера забране у складу са законом.

У акцији учествуји припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске, Федералне управе полиције и полицијске снаге из ФБиХ.

У оквиру ове акције, Тужилаштво БиХ остварило је значајну међународну сарадњу, нарочито са Словенијом, Њемачком и Италијом, као и другим земљама, јер је утврђено да је ова организована криминална група, у којој има особа које су вишеструки повратници и осуђиване особе, дјеловала на подручју више земаља ЕУ.

SHARE

Оставите одговор