SHARE

Пољска би требало да призна улазак Крима у састав Русије, изјавио је лидер пољске странке “Конгрес нове деснице”, европски посланик Јануш Корвин-Мике.

Коментаришући ситуацију у Украјини, он је истакао да нема довољно ријечи да осуди пољску политику према тој земљи.

“Шта би Пољска требало да учини? Она би хитно требало да призна припајање Крима Русији. То је била аутономна република /као на примјер Косово и Метохија/”, написао је на свом званичном блогу Корвин-Мике.

Он је додао да су легитимне власти Крима донијеле одлуку да напусте Украјину и добиле широку подршку становништва и готово никакав отпор украјинских трупа, преноси РИА “Новости”.

“Петар Порошенко је фактички признао да је Донбас изгубљен и потписао споразум о прекиду ватре”, додао је Корвин-Мике.

Према његовим ријечима, Пољска је под притиском Брисела и Вашингтона, започела дестабилизацију односа са украјинским предсједником Виктором Јануковичем кога су до тада сви пољски политичари прихватали.

“Пољска је помогла да се организује масакр на тргу Мајдан. Она је подржала Кијев против Москве. Пољска није признала анексију Крима”, навео је

Он је додао да истовремено пољски политичари оцјењују да Кијев не би требало да призна “ни де јуре ни де факто” независност Доњецке и Луганске Републике, јер њихово стварање означава дестабилизацију унутар Украјине.

Политички блог Корвин-Микеа /71/ је један од најпопуларнијих у Пољској од 2008. године, са више од 20 милиона претплатника.

Партија “Конгрес нове деснице” Јануша Корвина-Мике освојила је 7,15 одсто гласова на европским изборима 2014. године у Пољској и тако постала четврта партија по значају на пољској политичкој сцени.

SHARE

Оставите одговор