Rukometni klub Crvena zvezda neće moći naredne sezone da se takmiči u Super ligi Srbije, kao ni u jednom drugom rangu u domaćim okvirima, odlučila je Zajednica muške Super lige. Crveno-beli nisu uspeli da se dogovore sa igračima kojima se duguje novac i zbog toga nisu uspeli da dobiju dozvolu za takmičenje.

„Izašli smo u susret, učinili sve ustupke, pod uslovom da se postigne sporazum sa igračima kojima se duguje novac, ali nažalost, izgleda da to nije urodilo plodom. Nemaju saglasnost igrača kojima se duguje“, rekao je za Sport Dragan Jaćović, predsednik Zajednice muške Super lige.

Prema njegovim rečima, Zajednica je prolongirala rok pošto je Sportsko društvo Crvena zvezda poslalo pismenu potvrdu da će podržati ekipu Nenada Peruničića.

„Dali su pismenu garanciju, naveli rok do kada će da izmire obaveze. Bili smo spremni da to prihvatimo u interesu sporta. Rok je bio od decembra do 31. maja. Međutim, igrači, po informacijama koje imam, nisu bili spremni da prihvate sporazum. Izgleda da nemaju poverenje u ljude iz rukometnog kluba. Nažalost, Crvena zveda neće moći da se takmiči ni u Superligi, ni u bilo kojoj drugoj ligi baš zbog situacije koje imaju sa tim igračima. Po svemu sudeći, sledi pauza od godinu dana. Istekao je krajnji rok, sve vodi ka tome. Nismo sporni ni mi, ni Sportsko društvo Crvena zvezda, ali izgleda da nešto škripi u odnosu igrača i predstavnika rukometnog kluba“, zaključuje Dragan Jaćović.

Nikola Dokić, Nikola Šljivančanin, Uroš Milošević, Nemanja Zelenović i Stevan Ćirić nisu postigli dogovor sa klubom.

Ostavi poruku