SHARE

ИМАЋЕМО паузу и после утакмице осмине финала са Грчком, изустио је Саша Ђорђевић након последњег меча групне фазе са Шпанијом и рефлексно прекрио руком уста: “Ово нисам смео да кажем”.

Махинално је селектор отписао “Хелене” пре прве елиминационе рунде у Мадриду, можда и због тога што се као играч није враћао кући пре поделе медаља. Друга страна медаље симпатично брзоплете изјаве могла би да се односи на паузу до Европског првенства наредне године.

Искрено се надамо да се кошаркаши Србије неће већ 7. септембра одјавити на рецепцији хотела у којем су одсели сви учесници мадридске елиминационе рунде. Томе се нада и Милош Теодосић, који је и у мрежи сатканој од шпанских асова исказао класу која га издиже високо изнад просека.

– Пружили смо пристојан отпор Шпанцима, показали да можемо да играмо против једне од најбољих екипа на свету. С позитивним утиском из ове утакмице улазимо у припрему утакмице осмине финала са Грчком, без икакве дилеме веома неизвесне и тешке. Надам се пласману у четвртфинале – предвиђа Тео краћу паузу.

Салетова визија игре Србије имала је своје тренутке у поразима од ривала тренутно веће кошаркашке тежине. За меч са чврстом грчком тимском целином неопходно је више од тога.

– Несхватљиви падови дешавали су нам се и током припремног периода и сада на Светском првенству – каже Стефан Јовић. – Ако их не коригујемо, биће проблема. Изгубили смо од Грчке на турниру у Француској, а тамо су били без Ника Калатеса и Јоргоса Принтезиса. Онда није изненађење њихова сјајна игра у групи. Наша је срећа што смо имали три јака противника, добро је осетити такве утакмице на својој кожи. Због тога верујем да у недељу имамо шта да кажемо на терену.

Нема ни мрвице сумње у победнички исход ни код Мирослава Радуљице, који је после меча са Шпанцима рекао: “Видите да нису бабароге”.

– Ви и даље мислите да јесу – упитно се обратио новинарима и потом дао на увид аргументе против теорије о шпанским ванземаљцима. – У појединим моментима деловало је као да имају најмање шесторицу, понекад и осморицу играча на терену. Онај пораз од Грка у припремној утакмици ништа не значи. Јаки су као тим, имају и добре појединце, али можемо да се носимо са сваким противником. Доказ је утакмица са Шпанијом.

SHARE

Оставите одговор