SHARE

Директор туристичке организације Србије Миодраг Поповић данас је у оквиру манифестације “Дани Српске у Србији” у Кнез Михаиловој улици у Београду отворио Штанд Туристичке организације Републике Српске на коме ће се заинтересовани моћи упознати о природним љепотама и туристичким потенцијалима Српске.

Он је, обраћајући се присутним на презентацији, на којој су наступили чланови Бањалучке филхармоније, рекао да је још под утиском синоћњег отварања манифестације на Коларчевом Универзитету са ког је послата недвосмислена порука да су Српска и Србија повезане трајним везама које су “исконске, а не само политичке, родбинске и пријатељске”.

Поповић је нагласио да се нада да ће бројни Београђани у наредна четири дана посјетити штанд Републике Српске и да ће их то нагнати да се одлуче да посјете бар неко од дивних мјеста у Српској.

“Наш заједнички циљ је регионална сарадња и заједничко окретање страном тржишту. Република Српска и Србија заиста имају много тога да понуде”, рекао је Поповић.

Директор Туристичке организације Републике Српске Нада Јовановић нагласила је да је у 2013. години остварен рекордан број од 650.000 ноћења у Српској што је доказ да Српска постаје све атрактивнија дестинација за све заљубљенике у природу, авантуризам и истрорију.

Она је рекла да значајан број туриста долази из Србије и да није ријеч о људима који су родбински везани и поријеклом су са простора Српске, већ о људима “који су у Српској доживјели и о Српској чули најбоље”.

“Манифестације као што је “Дани Српске у Србији” одлична је прилика да се представимо. А можда боље од запослених у туризму Српску препоручују они који је посјете”, истакла је Јовановићева.

Према њеним ријечима, с обзиром да се ближи зимска сезона очекује се да ће највећи интерес 8. септембра побудити презентација Јахорине, али и презентација највећег града Српске – Бањалуке која ће бити одржана 9. септембра.

Помоћник министра за туризам и угоститељство Српске Александра Трифковић оцијенила је да је манифестација “Дани Српске у Србији” прилика више да “једни друге упознамо и да се зближимо”.

Директор Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић рекао је да му је част да је та манифестација чији је иницијатор и организатор управо Представништво успјела да окупи бројне људе којим је Српска у срцу и да тако допринесе још јачим везама са матицом.

“Хвала вам што сте данас опет са нама и што нам пружате подршку да се Република Српска представи у најбољем свјетлу овдје у Београду”, рекао је Цицовић, обраћајући се посјетиоцима презентације.

Он је нагласио да постоји изузетна сарадња између Републике Српске и Србије, али да стално треба радити да она буде још боља и садржајнија.

Манифестација “Дани Српске у Србији” установљена је прошле године са циљем промоције природних, привредних и осталих потенцијала Српске у Србији.

Осим Београда, манифестација ће ове године бити одржана и у Новом Саду.

SHARE

Оставите одговор