Direktor turističke organizacije Srbije Miodrag Popović danas je u okviru manifestacije „Dani Srpske u Srbiji“ u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu otvorio Štand Turističke organizacije Republike Srpske na kome će se zainteresovani moći upoznati o prirodnim ljepotama i turističkim potencijalima Srpske.

On je, obraćajući se prisutnim na prezentaciji, na kojoj su nastupili članovi Banjalučke filharmonije, rekao da je još pod utiskom sinoćnjeg otvaranja manifestacije na Kolarčevom Univerzitetu sa kog je poslata nedvosmislena poruka da su Srpska i Srbija povezane trajnim vezama koje su „iskonske, a ne samo političke, rodbinske i prijateljske“.

Popović je naglasio da se nada da će brojni Beograđani u naredna četiri dana posjetiti štand Republike Srpske i da će ih to nagnati da se odluče da posjete bar neko od divnih mjesta u Srpskoj.

„Naš zajednički cilj je regionalna saradnja i zajedničko okretanje stranom tržištu. Republika Srpska i Srbija zaista imaju mnogo toga da ponude“, rekao je Popović.

Direktor Turističke organizacije Republike Srpske Nada Jovanović naglasila je da je u 2013. godini ostvaren rekordan broj od 650.000 noćenja u Srpskoj što je dokaz da Srpska postaje sve atraktivnija destinacija za sve zaljubljenike u prirodu, avanturizam i istroriju.

Ona je rekla da značajan broj turista dolazi iz Srbije i da nije riječ o ljudima koji su rodbinski vezani i porijeklom su sa prostora Srpske, već o ljudima „koji su u Srpskoj doživjeli i o Srpskoj čuli najbolje“.

„Manifestacije kao što je „Dani Srpske u Srbiji“ odlična je prilika da se predstavimo. A možda bolje od zaposlenih u turizmu Srpsku preporučuju oni koji je posjete“, istakla je Jovanovićeva.

Prema njenim riječima, s obzirom da se bliži zimska sezona očekuje se da će najveći interes 8. septembra pobuditi prezentacija Jahorine, ali i prezentacija najvećeg grada Srpske – Banjaluke koja će biti održana 9. septembra.

Pomoćnik ministra za turizam i ugostiteljstvo Srpske Aleksandra Trifković ocijenila je da je manifestacija „Dani Srpske u Srbiji“ prilika više da „jedni druge upoznamo i da se zbližimo“.

Direktor Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović rekao je da mu je čast da je ta manifestacija čiji je inicijator i organizator upravo Predstavništvo uspjela da okupi brojne ljude kojim je Srpska u srcu i da tako doprinese još jačim vezama sa maticom.

„Hvala vam što ste danas opet sa nama i što nam pružate podršku da se Republika Srpska predstavi u najboljem svjetlu ovdje u Beogradu“, rekao je Cicović, obraćajući se posjetiocima prezentacije.

On je naglasio da postoji izuzetna saradnja između Republike Srpske i Srbije, ali da stalno treba raditi da ona bude još bolja i sadržajnija.

Manifestacija „Dani Srpske u Srbiji“ ustanovljena je prošle godine sa ciljem promocije prirodnih, privrednih i ostalih potencijala Srpske u Srbiji.

Osim Beograda, manifestacija će ove godine biti održana i u Novom Sadu.

Ostavi poruku