Насловна Република Српска Непостојећа агенција прогнозира побједу Тадића

Непостојећа агенција прогнозира побједу Тадића

0

Након што је агенција за истраживање јавног мњења „Ипсос“ демантовала да има икакве везе са подацима о повјерењу у кандидате за предсједника РС који су у појединим медијима у Српској представљени као њени, исти медији су објавили сличне резултате истраживања наводећи да га је спровела реномирана агенција из Лондона „ЕСБР консалтинг“, која заправо и не постоји.

У оба случаја наводних истраживања иза којих не стоје агенције за које се тврди да су их спровеле наведено је да ће побједу на изборима за предсједника РС однијети кандидат Савеза за промјене Огњен Тадић. „Ипсос“ је одмах демантовао да је ријеч о резултатима њихових истраживања, док „ЕСБР консалтинг“ у Лондону не постоји чак ни на интернет претраживачима, иако је описан као „једна од угледнијих и поузданијих маркетиншко-истраживачких агенција“.

На интернету је могуће пронаћи једино лондонску фирму „СБР консалтинг“, док је сједиште једине агенције под називом „ЕСБР консалтинг“ у Тел Авиву у Израелу.

У „СБР консалтингу“ су „Гласу Српске“ рекли да нису радили никаква истраживања јавног мњења у политичке сврхе нигдје, па ни у БиХ, јер се баве поспјешивањем продаје.

НЕМА КОМЕНТАРА

Ostavi poruku

Exit mobile version