Најмање 87 украјинских војника убијено је у граду Иловајску и околини на истоку Украјине, пошто су се нашли у окружењу про-руских снага.

Војни званичник југоисточног региона Запорожје Михаило Логвинов рекао је да су тијела убијених у области допремани у мртвачницу у град Иловајск и да су посмртне остатке идентификовали локални форензичари, јавила је руска новинска агенција Интерфакс.

Међутим, локални медији наводе да је најмање 100 украјинских војника убијено у околини града Иловајска, пренијела је агенција АП.

Оштри сукоби у Иловајску и околним подручјима између украјинске војске и про-руских снага трајали су добар дио прошлог мјесеца.

У суботу је влада у Кијеву признала неизбјежан пораз, јер су их оружане снаге „сепаратиста“ у потпуности, опколиле и украјинска војска се нашла под немилосрдном паљбом.

За војни преокрет на истоку Украјине, Кијев окривљује „руску“ војну интервенцији у којој је изгубљен Новоазовск, кључни град на обали Азовског мора и стезање обруча у Иловајску, источно од Доњецка.

Украјинска војска је прије два дана, такође, изгубила контролу над кључним цивилним аеродромом у близини града Луганска, гдје су се снаге Кијева суочиле са „руским“ тенковским батаљоном, додају Агенције.

Leave a Reply