SHARE

ГОРИ месецима Украјина, горе односи западног света са Русијом, а у наредне четири године ко зна шта ће све да се запали и изгори. Политика је одавно постала важан део игре, а после Мундијала у Бразилу, када је Владимир Путин и званично преузео улогу следећег домаћина, почеле су игре и игранке.

Знало се још на Зимским олимпијским играма у Сочију да ће на медаље и златну богињу намењену победнику СП у фудбалу пасти сенка ратних сукоба.

Бојкот Светског првенства у фудбалу 2018. године једна је од санкција које Европска унија планира да наметне Русији због политичке кризе у Украјини, преноси агенција АФП.

– Ова идеја фигурише у радном материјалу о којем се дискутовало међу чланицама Европске уније – навео је извор близак Европској комисији и додао да би евентуална санкција уследила “касније, а не сада”.

Како наводи “Фајненшел тајмс”, дотични документ говори о “координисаној акцији чланица Групе 7, како би се препоручила суспензија учешћа Русије на великим културним, економским или спортским догађајима, као што су трке Формуле 1, фудбалска такмичења под окриљем УЕФА и Мундијал 2018”.

Све ово се догађа када је Русија одавно добила организацију СП у фудбалу, када је већина објеката већ почела да се гради и када је Сочи већ саставни део календара трка Формуле 1. Велика награда Русије и трка у овом зимском центру требало би да се вози у недељу, 12. октобра.

Европска комисија би већ у четвртак требало да представи предлоге за јачање санкција против Русије, која је оптужена да помаже проруским снагама у источној Украјини.

SHARE

Оставите одговор