MESAR iz Surčina, Dragan Đurić (34), osumnjičen za brutalno ubistvo tinejdžerke iz Subotice Tijane Jurić, po saznanjima „Novosti“, još najmanje dve nedelje će ostati u Specijalnoj bolnici Centralnog zatvora u Beogradu! Do tada bi trebalo da se završi neuropsihijatrijsko veštačenje o njegovoj uračunljivosti u vreme izvršenja krivičnog dela.

Ovaj Surčinac, nekadašnji stanovnik Alekse Šantića, iz subotičkog Okružnog zatvora je pre nešto više od dve nedelje premešten u Specijalnu zatvorsku bolnicu, gde ga posmatra tim neuropsihijatara i psihologa, koji treba da procene da li je bio uračunljiv u trenutku zločina.

– Po završetku posmatranja i neuropsihijatrijskog veštačenja, nalaz će biti prosleđen subotičkom tužilaštvu navodi izvor „Novosti“ blizak istrazi. – Istovremeno se rade i druga veštačenja po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Subotici.

Stručnjaci će, saznajemo, veštačiti i Đurićev mobilni telefon, kao i laptop. Proveriće se sadržaj u ovom njegovom računaru, kao i mobilnog telefona.

Do sada su u istrazi saslušani Tijanini prijatelji, sa kojima je bila uoči nestanka 26. jula kod sportskog terena „Rata“ u Bajmoku. Iskaze su najpre dali dečaci S. L. i L. L., kao i Tijanina najbolja drugarica i vršnjakinja S. I. Ona je pred zamenikom višeg javnog tužioca ispričala šta se događalo kobne noći, s obzirom na to da ju je poslednja videla.

U nastavku istrage, kao svedok biće saslušana osoba koja je pronašla Tijanin telefon na putu za Zrenjanin. Takođe, iskaz će dati i osoba koja je bila sa Đurićem pre nego što je Tijana svirepo ubijena pa zakopana na napuštenoj deponiji na putu između Alekse Šantića i Čonoplje.

Ostavi poruku