Naslovna Vijesti Dodik: Finansijska pomoć za nova zapošljavanja

Dodik: Finansijska pomoć za nova zapošljavanja

0

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Banjaluci da će institucije Srpske finansijski pomoći Fabriku obuće „Bema“ da bi do kraja godine bilo zaposleno još 500 radnika.

„Vlasti Republike Srpske rade u kontinuitetu sa poslovnom zajednicom na podršci realnom sektoru. Sigurno je da su za ovakvu vrstu proizvodnje trenutno najbolji uslovi u Srpskoj“, rekao je novinarima Dodik, na obilježavanju 10 godina rada „Beme“.

On je ocijenio da je uspjeh „Beme“ veliki, jer ogroman napor ulažu radnici i rukovodstvo. „Ova fabrika dokaz je da je i u teškim uslovima moguće biti uspješan“, naglasio je Dodik.

Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je da je „Bema“ uspješan privredni subjekat i da je Vlada Srpske zadovoljna što sarađuje sa ovakvim preduzećem.

„Ovaj privredni subjekat izmiruje sve obaveze, a blizu smo dogovora o podsticaju za zapošljavanje novih radnika. Saradnja sa ovom fabrikom jedan je od prioriteta Vlade Srpske“, naglasila je Cvijanovićeva.

Direktor „Beme“ Marinko Umičević rekao je da u ovoj fabrici trenutno radi 1. 350 radnika.

„I u ovo teško vrijeme izmirujemo sve obaveze. Želja mi je da povisim plate našim radnicima, ali nas u tome sprečava carinska i monetarna politika koja je u nadležnosti BiH“, ističe Umičević.

On vjeruje da će ova fabrika uspješno funkcionisati i u narednom periodu.

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku Cancel reply

Exit mobile version