Виши асистент на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву Јелена Малинић (37) и њен син Михајло (9), који су погинули у стравичној саобраћајној несрећи, сахрањени су јуче на гробљу Баре на Палама уз присуство бројне родбине и пријатеља.

На Филозофском факултету одржана је и комеморативна сједница уз присуство чланова породице Малинић, њихових бројних пријатеља и познаника. Комеморацији је присуствовао и министар просвјете и културе у Влади РС Горан Мутабџија.

Јелена и син Михајло погинули су у петак око 19.30 часова када се „ланча“, коју је возила Малинићева, сударила са „шкодом фабија“, којом је управљао Стефан Гавриловић (26). Несрећа се догодила на магистралном путу Љубогошта – Пале у мјесту Каловита Брда код Пала.

Извор близак истрази рекао је да је до несреће је дошло када је возач „фабије“ усљед неприлагођене брзине изгубио контролу над возилом, прешао у супротну коловозну траку и директно ударио у „ланчу“.

Јелена и њен син погинули су на лицу мјеста. Гавриловић је са тешким повредама превезен у болницу Касиндо, где је задржан на лијечењу. У болници су рекли да је Гавриловић смјештен на Одјељење интензивне неге и да је његово стање тренутно стабилно. О врсти повреда у болници нису могли говорити, тврдећи да су све прогнозе за сада неизвјесне.

Према причама свједока, који су послије несреће били на мјесту трагедије, призор је био стравичан, а оба аутомобила готово су уништена.

– Прича се да је возач „шкоде“ возио око 180 километара на час те је прешао у супротну саобраћајну траку. Да је удар био стравичан потврђују олупине оба возила која су потпуно уништена и згужвана – рекао је један мјештанин Пала не желећи да се представи.

Додао је да ће му слика уништених аутомобила још дуго бити пред очима.

– Језиво било гледати такав призор. Дијелова од аутомобила било је на све стране. Возила су били згужвана као да су од папира. Ужас ово је трагедија – рекао је овај мјештанин Пала.

На Универзитету у Источном Сарајеву су казали да је Јелена држала предавања на предмету психологија и да је била добар професор и радни колега.

– Увијек је била весела, и никада не би прошла поред неке особе да је не поздрави и пита како је. Била је добар професор. Ово је велика трагедија за нас – рекли су на Универзитету у Источном Сарајеву.

Обдукција

По налогу дежурног тужиоца Окружног тужилаштва Источно Сарајево, патолог Хамза Жујо обавио је обдукцију тијела Јелене и Михајла Малинића.

Жујо је казао да су обоје имали вишеструке тешке повреде главе и цијелог тијела.

– Обоје су имали више тешких повреда. Већина костију је била поломљена. Преминули су на лицу мјеста и према повредама није било никакве шансе да преживе – казао је Жујо.

Leave a Reply