Naslovna Bosna i Hercegovina Mašović bježi od istine

Mašović bježi od istine

0

Predsjedavajući Kolegijuma direktora Instituta za nestala lica BiH Amor Mašović odbio je tri predložena datuma za održavanje konferencije za novinare povodom Međunarodnog dana nestalih jer nastoji da izbjegne odgovore na brojna pitanja koja se odnose na srpske žrtve i traženje Srba koji su nestali u proteklom ratu u BiH.

Ovo je istakao predsjednik Udruženja porodica nestalih lica sarajevsko-romanijske regije Milan Mandić i dodao da je Savjetodavni odbor donio odluku o održavanju konferencije za novinare 30. avgusta, kada se obilježava Međunarodni dan nestalih, čemu se Mašović usprotivio, pravdajući to svojim obavezama. Mandić je rekao su bili spremni i ponudili druge datume, ali da nisu naišli na odobravanje.

– Kao predsjedavajući Savjetodavnog odbora predložio sam 28, 29. i 30. avgust, što je on odbio. Razlog za takvo ponašanje je jednostavan jer bi se našao pred neugodnim pitanjima koja se odnose na nestanak sarajevskih Srba – rekao je juče Mandić.

On smatra da se Mašović boji čak i svoje samovolje koju sprovodi u Institutu, ali da uporno nastoji da rad Instituta omalovaži i svede na najmanju moguću mjeru.

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku Cancel reply

Exit mobile version