SHARE

Предсједавајући Колегијума директора Института за нестала лица БиХ Амор Машовић одбио је три предложена датума за одржавање конференције за новинаре поводом Међународног дана несталих јер настоји да избјегне одговоре на бројна питања која се односе на српске жртве и тражење Срба који су нестали у протеклом рату у БиХ.

Ово је истакао предсједник Удружења породица несталих лица сарајевско-романијске регије Милан Мандић и додао да је Савјетодавни одбор донио одлуку о одржавању конференције за новинаре 30. августа, када се обиљежава Међународни дан несталих, чему се Машовић успротивио, правдајући то својим обавезама. Мандић је рекао су били спремни и понудили друге датуме, али да нису наишли на одобравање.

– Као предсједавајући Савјетодавног одбора предложио сам 28, 29. и 30. август, што је он одбио. Разлог за такво понашање је једноставан јер би се нашао пред неугодним питањима која се односе на нестанак сарајевских Срба – рекао је јуче Мандић.

Он сматра да се Машовић боји чак и своје самовоље коју спроводи у Институту, али да упорно настоји да рад Института омаловажи и сведе на најмању могућу мјеру.

SHARE

Оставите одговор