SHARE

Председник Владе Србије Александар Вучић позвао је данас немачке инвеститоре да што више улажу у Србију и то уочи конференције о западном Балкану, која ће бити одржана у четвртак у Берлину на иницијативу немачке канцеларке Ангеле Меркел.

“Потребно нам је више немачких инвестиција у ауто и аграрној индустрији”, нагласио је премијер у интервјуу угледном немачком магазину “Фокус”.

Према премијеровим речима, српска влада од немачке канцеларке Меркел очекује да “помогне у очувању политичке и економске стабилности на западном Балкану”.

Упитан у вези конфликта између Запада и Русије због украјинске кризе, српски премијер је рекао да је руском руководству јасно казао да Србија иде у правцу ЕУ.

Вучић је поновио да Србија признаје територијални интергритет Украјине, а то значи да Крим припада Украјини.

Међутим, премијер је истовремено нагласио да Србија, пошто се налази у кризи, не може себи приуштити да се прикључи економским санкцијама против Русије.

“Зависимо од руског гаса, а највећи порески обвезник је већински руски концерн НИС”, подсетио је Вучић.

Када је реч о споразуму о изградњи гасовода Јужни ток, којим ће се руски гас испоручивати у Европу, Вучић је истакао да је он добар по Србију.

“Међутим пројекат зависи од односа Русије и ЕУ. Без пристанка наших европских партнера гасовод не може бити изграђен”, указао је Вучић.

Премијер је истакао да би према споразуму, српске фирме зарадиле 500 милиона евра радовима на гасоводу.

“Ццак иако никада гас не би пролазио, наше фирме би профитирале”, оценио је Вучић.

SHARE

Оставите одговор