SHARE

Како је саопштио украјински Савет за националну безбедност и одбрану у сукобу са проруским борцима током спровођења антитерористичке операције на истоку земље погинула су 722 украјинска војника, док их је још 2.625 рањено.

О жестини сукоба говори и податак да су, према подацима портпарола СНБО Андреја Лисјенка, до 30. јула страдало 363, а рањена 1.434 војника.

ВОЈНА ПАРАДА У КИЈЕВУ, У ДОЊЕЦКУ ПАРАДА ЗАРОБЉЕНИКА

Проруске снаге натерале су данас заробљене припаднике украјинских снага да марширају главном улицом у Доњецку, који је под контролом проруских снага, рекли су очевици агенције Ројтерс.

Људи који су то посматрали узвикивали су “фашисти” групи ратних заробљеника који су ходали спуштене главе.

Заробљеници су углавном били необријани и изгледали су неуредно, а на себи су имали или војне униформе, или цивилну одећу.

Агенција АФП наводи да је парада ратних заробљеника уприличена да би се извргла руглу прослава Дана независности у Кијеву.

У Кијеву је данас одржана војна парада којом је обележен Дан независности Украјине.

Оклопна возила са противтенковским наоружањем, митраљезима и камиони који вуку ракетне системе предводили су колону од 1.500 војника који су парадирали главним тргом обележавајући 23 године независности Украјине и разлаза са Совјетским Савезом.

SHARE

Оставите одговор