SHARE

Настављени сукоби између пшроруских бораца и украјинских снага безбедности на истоку зеље. У гранатрању Доњецка уништена црква и погођена болница. Током гранатирања погинуле три, а рањено шест особа. Офанзива проруских снага на исток ка Азовском мору. Блокирано 7.000 украјинских војника. Хуманитарни конвој упућен из Русије доставио помоћ грађанима Доњецка и Луганска и вратио се празан у Русију. Ангела Меркел у посети Кијеву донела гаранције за кредит од 500 милиона евра и подршку целовитости Украјине.

11:27 – ДРУГА ГРУПА У ОКРУЖЕЊУ СА 2.000 БОРАЦА И 30 ТЕНКОВА
Проруске санге опколиле су и дргу групу украјинских војника јачине 2.000 бораца у реону села Оленовское. У окружењу се налазе и батаљони “Азов” и “Дњепр” са 30 тенкова и 80 оклопних возила и припадајућом артиљеријом.

11:20 – ДНР: ПОГИНУЛО 150 УКРАЈИНИКВ ВОЈНИКА, УНИШТЕНО 17 ТЕНКОВА, 30 ТРАНСПОРТЕРА
Представници проруских снага изјавили су да су током дводневних борби из строја избацили 150 украјинских бораца. Уништено је и 50 возила са муницијом, четири ракетна система “Смерч”, 12 “Град”, 17 тенкова и 30 оклопних возила.

11:08 – ОПКОЊЕНЕ УКРАЈИСНЕ СНАГЕ СА 50 ТЕНКОВА И 200 ОКЛОПНИХ ВОЗИЛА
Проруске санге блокирале су 5.000 украјинских бораца у реонима места Војкоски, Кутеиникова, Алексејевскоје, Успенка и Уљановск. У прстену се налазе и украјински добровољачки батаљони “Ајдар”, “Донбас” и “Шахтјерск”, као и 50 тенкова, 200 оклопних возила и око 50 ракетних система “Град” и “Ураган” и више од стотину комада артиљерије

09:53 – ЛУГАНСК: РАЊЕНО 68 ЦИВИЛА
Представници власти Луганске нардне републике саопштили су да је у гранатирању града Луганска током последњег дана рањено 68 цивила. Гађане су стамбене четврти овог града.

09:36 – ДНР: НАСТАВЉЕНА ОФАНЗИВА, БЛОКИРАНО 7.000 УКРАЈИНСКИХ ВОЈНИКА
Милиција Доњецке народне републике после дугих борби поново је кренула у офанзиву и том приликом блокирала је две групе украјинских војника јачине 7.000 бораца.

У ноћи субота на недељу у борбама са украјинским диверзантским групама, преобученим у цивиле, убијен а су тројица, а још тројица су ухапшена.

Снаге ДНР разбиле су колону војне технике 72 механизоване бригаде украјинске војске у Старобешевском реону на југо-истоку Доњецке области. Током последњих борби блокиране су две групе украјинских војника снаге 5.000 и 2.000 бораца.

09:30 – У ГРАНАТИРАЊУ ДОЊЕЦКА ПОГОЂЕНА И ОШТЕЋЕНА БОЛНИЦА
У јутрошњем гранатирању Донејцка, на истоку Украјине, погођена је и оштећена болница Калинина, јавио је новинар АФП.

Према изјавама званичника из болнице, нико није повређен када су погођени објекти тог здравственог комплекса – две болничке зграде и мртвачница.

Болнички званичници су изјавили да је неколико пацијената пребачено у подрумска склоништа, а поједини на носилима.

Француска новинска агенција наводи да се у граду чула јака експлозија око јутрос у 06.30 сати по локалном времену.

09:20 – ДОЊЕЦК: ГРАНАТЕ УНИШТИЛЕ ЦРКВУ ТРОЈЕ МРТВИХ ВЕРНИКА
Три особе су погинуле, а шест је повређено када је током вечерње службе граната погодила цркву Светог Јована Кронштатског у Доњецку, саопштила је локална епархија.
Како је наведено, граната је потпуно уништила цркву, где су се верници окупили на целовечерњој служби.

Граната је погодила кров цркве, зидови су се обрушили и пали на вернике.

Повређени су свештеник, његова супруга и четворо верника који су превезени у болницу, пренела је агенција Итар-Тасс.

У саопштењу локалне парохије се наводи да су друге гранате погодиле зграду болнице и да су две особе погинуле, а да има доста рањених.

SHARE

Оставите одговор