SHARE

Предсједник Републике Српске Милорад Додик поручио је да ће бити пружена помоћ становништву насеља Тобут и Брусница у општини Лопаре чија су домаћинства претпрјела велику штету у мајским и августовским поплавама и клизиштима.

Додик је у насељу Тобут рекао да је важно да нико није страдао, те поручио да се мора помоћи петочланој породици Митровић у овом селу, чију је кућу потпуно уништило клизиште.

“За десетак дана биће позната локација и конструкција за изградњу куће. У наредних неколико дана обезбиједићу помоћ за куповину земљишта за изградњу куће, а касније заједно са овом породицом и другим људима помоћи ћемо да изграде кућу”, навео је Додик и додао да се тој породици може помоћи и запошљавањем једног члана – кћерке која је правница.

Током обиласка насеља Брусница, Додик је рекао да је за санацију овакве врсте предвиђен Фонд солидарности, да ће разговарати са члановима Владе Српске, те да ће ускоро у то насеље доћи екипе да утврде стање и брзо изврше квалитетну санацију.

“Овдје је у помоћ прво притекла Термоелектрана из Угљевика са својом механизацијом и да није било тога овдје сада не би било ни овог пролаза”, напоменуо је Додик.

На подручју Лопара клизишта су у мају и августу уништила 88 кућа, 300 их је оштећено, причињена је штета путној инфраструктури, а укупна штета је око 13,5 милиона КМ.

SHARE

Оставите одговор