Министар одбране Доњецке Народне Републике Владимир Кононов изјавио је да је Армија ДНР у четвртак преузела контролу над насељима Петровскоје и Мануиловка, 60 км југоисточно од Доњецка, и да је заробљено 13 војника; од тога три официра – пуковник, потпуковник и мајор.

Кононов је у изјави за ТВ канал LifeNews у петак истакао да се сви они провјеравају о умјешаност у злочине против народа југоистока и да ће они који нису учествовали у борбеним операција против цивилног становништа бити размјењени.

Снаге ДНР-а су у петак током пријеподнева у контраофанзиви западно од Доњецка преузеле контролу над насељима Јасиноватја, Иловаиск и Песк, јавила је Агенција Новорусиа, истичући да је „војска кијевског режима претрпјела велике губитке“.

Колона са хуманитарном помоћи из Русије кренула је ка Луганску, саопштено је из Министарства иностраних послова Руске Федерације.

Извиђачко диверзантска јединица ДНР је у четвртак навече заробила колону за снабдјевање војске Кијевског режима код Иловајска 30 километара југоисточно од Доњецка. Запљењено је 9 камиона Камаз у којима се налазил муниција и наоружање намјењна за јединицу Домбас Националне гарде.

Leave a Reply