Хуманитарна организација „Срби за Србе“ прикупила је средином августа више од милиона евра донација за помоћ угроженој деци и породицама широм Балкана, као и за помоћ угроженима у мајским поплавама, саопштила је данас ова организација.

Од 2005. године, под слоганом “Деца су наша будућност“, организација је помогла преко 500 породица са више деце и обезбедила неопходну и вредну хуманитарну помоћ за најугроженије припаднике српског народа у земљи и региону.

Званични сајт организације (www.srbizasrbe.org) забележио је више од седам милиона посета, наводи се у саопштењу.

Захваљујући званичним огранцима организације у Србији, Републици Српској, Аустрији, Швајцарској, САД и Немачкој, као и великом броју донатора и пријатеља организације широм света, “Срби за Србе“ су прикупили неопходна средства и обезбедили вредну хуманитарну помоћ за стотине породица широм Балакана.

Поред изградње и поправке на десетине кућа, обезбеђена је велика помоћ у виду фрижидера, шпорета, замрзивача, веш машина и другог неопходног покућства, изграђен је и опремљен велики број купатила, опремљене су дечје собе новим креветима, плакарима, столовима, компјутерима, играчкама и школским прибором.

Организација је, како се наводи, обезбедила велику помоћ сеоским породицама у виду трактора, пластеника, крава, оваца и коза како би својим радом стекли могућност да обезбеде основне животне потребштине за своју децу.

Оно што организацију “Срби за Србе“ издваја јесте крајње транспарентан начин рада и велики број појединачних донатора који на месечном нивоу учествују у добротворним акцијама ове организације.

На свом званичном сајту и друштвеним мрежама организација свакодневно објављује листе донатора као и увид у тренутно стање на свим банковним рачунима, што представља јединствен пример у раду хуманитарних организација у Србији.

Организација “Срби за Србе“ ће, у сарадњи са сродним организацијама, СПЦ, медијима, и бројним пријатељима широм Европе и света наставити вредан хуманитарни рад на добробит угрожених породица широм Балкана како би неопходна хуманитарна помоћ стигла до што већег броја угрожене деце, каже се у саопштењу.

Leave a Reply