SHARE

Војска САД покушала је да изведе операцију спасавања америчких талаца које у заточеништву држи Исламска држава у Сирији, али није успјела да их пронађе.

“Та операција је обухватала акције из ваздуха и с копна и била је усмјерена на одређену мрежу отмичара у оквиру ИСИЛ-а (Исламске државе у Ираку и Леванту, сада познатије као Исламска држава), наводи се у саопштењу Пентагона.

“Нажалост, мисија није била успјешна, јер се таоци нису налазили на одређеној локацији”, додаје Пентагон у саопштењу.

Како је саопштила сарадница предсједника Барака Обаме за борбу против тероризма, Лиса Монако, Обама је одобрио мисију почетком љета, пренио је Ројтерс.

Саопштење Пентагона услиједило је дан пошто су џихадисти из Исламске државе објавили видео снимак на ком се види како, у знак одмазде за ваздушне нападе САД у Ираку, одрубљују главу америчком новинару Џејмсу Фолију (40), који је нестао у Сирији прије скоро двије године.

Фоли је нестао на сјеверу Сирије радећи као новинар хонорарац за агенцију АФП и бостонску медијску компанију “Глобал Пост”.

На крају снимка приказан је и још један заробљеник, идентификован као амерички новинар Стивен Сотлоф, а екстремисти су упозорили да његова судбина зависи од слиједећег потеза предсједника Барака Обаме.

SHARE

Оставите одговор