SHARE

Мини кантримен“ којим је усмрћен Лука Јовановић (21) на Бранковом мосту имао је италијанске регистарске ознаке – ЕЛ 024 КХ, које су, највероватније фалсификоване. Како сазнајемо, овај случај је „чврсто увезан“, постоје и снимци и фотографије које доказују да је управо Марко Милићев возио поменути аутомобил, тако да и ако се возило не пронађе, тужилаштво има довољно доказа против осумњиченог.

Ипак, полиција улаже све напоре како би пронашла „кантримен“ који је највероватније украден у Бечу марта ове године. У каталогу боја ових возила, достављеном из централе „минија“ у Немачкој, наводи се да је реч о „кафи“.

– То су нове палете боја, а како смо у почетку располагали лошим снимком није могло да се утврди која је тачно нијанса – каже извор „Новости“ близак истрази. – Када је ударио Јовановића, од силине су попуцала бочна стакла на „кантримену“, а отпали су десни ретровизор и задњи жмигавац. Имамо и број шасије и остале податке везане за „минија“ који је ударио младића.

Расветљавању свих околности трагедије допринеле су и изјаве људи који су са њим били кобног јутра у „кантримену“. Срча од разбијених стакала, током удара, повредила је и три његове сапутнице.

Треће основно тужилаштво у Београду започело је истрагу против седморо осумњичених за ово кривично дело. Расписана је Интерполова потерница за Милићевим, док су Братислав Весовић, Никола Лепен, Дана Маневски, Тамара Богдановић, Милица Новаковић и таксиста Саша Јанковић у једномесечном притвору. Милићев се терети за тешко дело против безбедности саобраћаја и непружање помоћи повређеном, а остали за помоћ починиоцу и непријављивање кривичног дела.

– „Мини кантримен“ још нисмо нашли, било би добро да га имамо, али су и прикупљени докази против ове групе изузетно јаки – каже извор „Новости“. – Тужилаштву би требало мање времена за доказивање, уколико би имало аутомобил којим је усмрћен Јовановић, овако ће морати да се дуже и више вештаче пронађени трагови.

Према речима Дамира Окановића, директора Српског комитета за безбедност саобраћаја, уколико се не пронађе „мини кантримен“ тужилаштву ће бити теже да докаже како је Милићев био за воланом када се догодила саобраћајна несрећа. У том случају, изјаве сведока могле би да буду пресудне. Ако аутомобил ипак буде откривен, стручњаци сматрају да ће од великог значаја бити проналажење биолошких доказа у аутомобилу и физичких оштећења на каросерији.

– Што више материјалних доказа полиција прикупи, то ће тужилаштву бити лакше да докаже кривицу – истиче Окановић. – Случај, међутим, не може да „падне“ чак и ако „кантримен“ не буде пронађен. Осумњичени може да изјави како није био у аутомобилу, али постоје сведоци који говоре другачије. Значајно би било када би у аутомобилу постојали биолошки трагови који указују на возача.

Постоји сумња, међутим, да је онај ко је скривао или скрива аутомобил, до сада већ уклонио доказе. У случају проналажења „кантримена“ вештаци би могли да провере оштећења на каросерији и да их повежу са местом несреће. Све то би значајно олакшало посао тужилаштву.

ТУРЦИ ОБАВЕШТЕНИ

ЗА Марком Милићевим и јуче је настављена потрага. Последњи пут је виђен на аеродрому у Истанбулу 10. августа по подне, где је слетео редовном линијом из Београда. Одељеље бироа Интерпола у Турској јуче је званично обавештено да се трага за Милићевим.

– Примили смо захтев Србије да одмах ухапсимо особу са именом Марко Милићев, односно Марко Марковић – потврђено је „Новостима“ у Анкари. – Покушавамо да утврдимо да ли је још у Турској и где.

МИЛАН ДИМИТРИЈЕВИЋ, НАЧЕЛНИК УПРАВЕ ЗА МЕЂУНАРОДНУ ПОЛИЦИЈСКУ САРАДЊУ, ЗА „НОВОСТИ“: И ЕВРОПА СЕ УКЉУЧИЛА У ПОТРАГУ

ОДЕЉЕЊЕ Интерпола у Србији је у непрекидној комуникацији са колегама у Европи који интензивно трагају за Марком Милићевим. Према речима Милана Димитријевића, начелника Управе за међународну оперативну полицијску сарадњу, Интерпол већ увелико координира са истражним органима Србије и са свим релевантним институцијама из међународне полицијске сарадње.

Димитријевић је у изјави за „Новости“ рекао да је Интерпол само сервис, а да је потерницу за Милићевим расписало Министарство правде, у складу са законом.

– Процедура за случајеве попут овог је врло јасна – каже Димитријевић. – У складу са чланом 598. Закона о кривичном поступку дефинисано је да издавање потернице може да се нареди ако се окривљени против кога је покренут кривични поступак због кривичног дела за које се гони по службеној дужности налази у бекству, а постоји наредба за његово довођење или решење о одређивању притвора. Издавање потернице наређује суд пред којим се води кривични поступак. Наредбу суда за издавање потернице доставља се органима полиције ради извршења.

У случају када се сумња да је особа за којом се трага побегла у другу земљу, онда се подиже међународна потерница. Димитријевић каже да је процедура таква да се захтев за расписивање међународне потернице шаље Министарству правде, које доноси ту одлуку.

– У овом случају, као и са сваким другим, поступало се по тим процедурама. Ми смо одмах по добијању одобрења проследили захтев и Милићев се нашао на црвеној Интерполовој потерници – рекао је за „Новости“ Милан Димитријевић. – Детаље у вези са самим случајем не могу да дајем, јер могу да угрозе истрагу. Свима нам је у интересу да он буде што пре лоциран и ухапшен.

Димитријевић каже да Министарство правде процењује да ли ће јавно објавити потерницу, али да се најчешће одлучује да она остане тајна. Због тога потернице за Милићевим нема на званичном сајту Интерпола.

SHARE

Оставите одговор