SHARE

MARKO Milićev (33), koji se nalazi u bekstvu, u Turskoj, “mini kantrimenom” je ubio Luku Lovanovića. Sa njim je u kolima bilo još šest osoba, koje su privedene i jedna od njih je trenutno na saslušanju!

Ovo je izjavio ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović na konferenciji za novinare, koji je dodao da je privedeno šest osoba koje su Milićevu pomogle u izvršenju ovog krivičnog dela za koje je zaprećena kazna zatvora do osam godina.
Njima je određen policijski pritvor, a zaprećena kazna za pomaganje u izvršenju ovog zločina i vozila, koje još nije pronađeno, je do pet godina.

– Ubica je lociran, koristio je svoj pasoš pri ulasku u Tursku, čekali smo podnošenje krivične prijave da bismo mogli da se obratimo Turskoj – rekao je ministar Stefanović. – Još nismo pronašli vozilo kojim je ubijen Luka, ali očekujemo da će to biti urađeno narednih dana.
Podsetimo, Luka Jovanović je 25. jula s još nekoliko prijatelja pokušavao da pomeri automobil kome je otpao točak na silasku s Brankovog mosta kada ga je pokosio automobil za koji se pretpostavlja da je “mini kantrimen”, a koji je dolazio iz pravca Zelenog venca.

Lukin otac je nekoliko dana stajao na mostu sa sinovljevom slikom tražeći pravdu i otkrivanje počinioca, a danima su se održavali i protesti zbog te tragedije.

Vozač “mini kantrimena” je posle nesreće, bez zaustavljanja, pobegao s mesta nesreće, a nakon pritiska javnosti beogradska policija je objavila i snimak s mesta udesa.

Prema rečima ministra policije, u istragu ubistva Luke Jovanovića na Brankovom mostu u Beogradu uključeno je više od 100 policajaca, a njih 20 samo pregleda snimke s graničnih prelaza. Sumnjalo se da je vozilo imalo strane registarske tablice, a ministar je naveo da nema informacija da je vozilo koje je izazvalo nesreću napustilo Srbiju.

SHARE

Оставите одговор