Čedo Jovović iz Istočne Ilidže ubio je, hicem iz pištolja, ćerku Biljanu(40), a potom je usmrtio sebe, u subotu kasno po podne, potvrđeno je „Novostima“ u Centru javne bezbednosti MUP RS u Istočnom Sarajevu.

Policija proverava, po nalogu Okružnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu, kad je i gde Čedo ubio Biljanu, kao i druge okolnosti tog zločina.

Prema nezvaničnim, ali krajnje pouzdanim informacijama „Novosti“, otac je otišao po ćerku da je doveze s posla. Nesrećna žena je radila u poslovnom centru „Tuš“ u Istočnoj Ilidži. Devojka je sela u kola, a otac ju je, po svoj prilici, na putu od „Tuša“ do njihove kuće u Slovenskoj ulici broj 5, vozikao i u jednom trenutku ispalio u nju smrtonosan hitac.

– Sa mrtvom ćerkom na sedištu auto je dovezao u garažu, koja je uz kuću. Dok se parkirao pozvao je drugu kćerku da dođe u garažu. Kad je ona stigla, videla je da je i otac sebi oduzeo život i telo sestre Biljane – kažu naši sagovornici. – Prizor je bio jeziv, devojka je u šoku, kao i njena majka i brat.

Motiv je, kako saznajemo, moguće tražiti u činjenici da su odnosi u porodici bili osetno poremećeni. Čedo se, navodno, nije mirio Biljaninim izborom muža, a svadba je bila zakazana za 18 septembar.

– Znalo se da neće da čuje za budućeg, a sada se ispostavilo nesuđenog zeta, ali ni u ludilu niko nije mogao da pomisli da će ovako nešto da uradi. Ovo je šokiralo ne samo njegove ukućane i familiju, već i komšiluk i čitav kraj – kaže jedan od poznanika Jovovića.

Ostavi poruku