Чедо Јововић из Источне Илиџе убио је, хицем из пиштоља, ћерку Биљану(40), а потом је усмртио себе, у суботу касно по подне, потврђено је „Новостима“ у Центру јавне безбедности МУП РС у Источном Сарајеву.

Полиција проверава, по налогу Окружног тужилаштва у Источном Сарајеву, кад је и где Чедо убио Биљану, као и друге околности тог злочина.

Према незваничним, али крајње поузданим информацијама „Новости“, отац је отишао по ћерку да је довезе с посла. Несрећна жена је радила у пословном центру „Туш“ у Источној Илиџи. Девојка је села у кола, а отац ју је, по свој прилици, на путу од „Туша“ до њихове куће у Словенској улици број 5, возикао и у једном тренутку испалио у њу смртоносан хитац.

– Са мртвом ћерком на седишту ауто је довезао у гаражу, која је уз кућу. Док се паркирао позвао је другу кћерку да дође у гаражу. Кад је она стигла, видела је да је и отац себи одузео живот и тело сестре Биљане – кажу наши саговорници. – Призор је био језив, девојка је у шоку, као и њена мајка и брат.

Мотив је, како сазнајемо, могуће тражити у чињеници да су односи у породици били осетно поремећени. Чедо се, наводно, није мирио Биљаниним избором мужа, а свадба је била заказана за 18 септембар.

– Знало се да неће да чује за будућег, а сада се испоставило несуђеног зета, али ни у лудилу нико није могао да помисли да ће овако нешто да уради. Ово је шокирало не само његове укућане и фамилију, већ и комшилук и читав крај – каже један од познаника Јововића.

Leave a Reply