Педесетдвогодишњи радник Одјељења патологије Опште болнице у Славонском Броду признао је полицији да је мртвацима одсијецао полне органе и односио их кући гдје их је чувао у формалину.

Двије веће тегле у којима су били дијелови људских полних органа пронађене су ове седмице у кући у Врховинама код Славонског Брода, чији је сувласник донедавно био медицински техничар чији су иницијали И.П.

„Јутарњи лист“, позивајући се на незванична сазнања, наводи да је И.П. признао да је починио кривично дјело које му стављају на терет.

Криминалистичким истраживањем утврђено је да је осумњичени у више наврата након завршених обдукција остајао сам ради шивења лешева и припремања за сахрану.

Tада би ножем, којим се обавља обдукција, одсијецао полне органе с мртвих особа, односио кући и одлагао у тегле у које је претходно сипао формалин, наводи „Јутарњи“.

У бродској полицији су навели да је ријеч о дијеловима „највјероватније мушког тијела“.

Након саслушања И.П. је пуштен на слободу, а на терет му је стављено кривично дјело повреда мира покојника.

Још није познато колико дуго је то радио и да ли је имао помагаче. Још није утврђен ни идентитет оштећених.

Управник болнице изразио је данас жаљење што је радник Одјељења патологије ухапшен под сумњом да је крао људске органе, за кога је рекао да као помоћни обдуцент ради око три године.

И. П. се већ налази под суспензијом, након што је у мају против њега поднесена пријава због алкохолизма и других грешака у раду.

Leave a Reply