ДРАГАН Ђурић (34), осумњичен за сурово убиство тинејџерке Тијане Јурић (15) ангажовао је београдског адвоката Виктора Гостиљца да га заступа у даљем току поступка! Месар из Сурчина до сада је имао браниоца по службеној дужности, адвоката из Суботице Драгана Милеуснића, коме ће бити отказано пуномоћје.

Гостиљац, који је својевремено био у правном тиму некадашњег председника СРЈ Слободана Милошевића, пред Хашким трибуналом, у петак је за „Новости“ потврдио ову информацију, наглашавајући да се још није упознао са предметом, али да се пре два дана видео са Ђурићем у притвору.

– Сусрет је кратко трајао, био је протоколаран и нисмо причали о случају – каже Гостиљац. – Он лично ми је потписао пуномоћје, а у контакт са мном ступио је преко неких људи из свог окружења. Верујем у принцип да свако има право на одбрану, а с обзиром на то да је Србија правна држава, тај принцип ће се поштовати и у овом случају.

Гостиљац је најавио да ће се у понедељак у Суботици упознати са предметом, да ће се затим видети са својим клијентом, и потом и заједно „кренути да спремају одбрану“.

Иначе, Гостиљац, између осталог, брани и Игора Туђмана (34), унука бившег председника Хрватске Фрање Туђмана, који у Сремској Митровици служи казну за разбојништво.

Leave a Reply