ПОЛИЦИЈА још прикупља доказе против особе за коју постоје јаке индиције да је 25. јула возећи „мини кантримен“ на Бранковом мосту у Београду усмртила Луку Јовановића (21). Реч је, по свему судећи, о житељу главног града, који је аутомобил смрти купио у иностранству!

У петак је разрешена и та дилема да ли је „кантримен“ купљен на територији Србије или није. Према полицијским сазнањима, таблице на возилу који је убио Јовановића су највероватније италијанске.

Из неколико земаља, међу којима су Немачка, Италија, Швајцарска, Аустрија, Хрватска и Мађарска свакодневно се размењују информације у вези овог модела „минија“, од првог купца до садашњих власника.

– Још се чекају подаци из централе „минија“ у Минхену о земљи где је продато возило, чији серијски број одговара ономе на ретровизору, нађеном после трагедије – каже извор „Новости“. – Реч је о црном ретровизору, а , засад, претпоставља се да је „кантримен“ црвене боје. Преко државе и овлашћеног дистрибутера доћи ће се и до првог купца за конкретно возило за којим трагамо.

„Кантримена“ којим је усмрћен Јовановић засад нигде нема. Полиција претражује гараже, ауто-отпаде и радње у потрази за њим. Поново се прегледају ови модели „минија“ како би се избегла свака сумња.

– „Чешљамо“ и ауто-отпаде, јер је могуће да је возило завршило у деловима – наводи наш саговорник. – Разговарамо и са власницима отпада, свима је стало да се убица што пре ухапси.

Анализира се и мобилна комуникација пре, за време и после несреће у околини Бранковог моста. Прикупљају се и други докази, како би се човек за кога постоје индиције да је усмртио Јовановића, што пре привео правди.

ДВА ПРАВЦА ИСТРАГЕ

– ИМАМО два битна правца истраге и сви воде ка једној особи, али чекамо чврсте доказе – каже извор „Новости“, близак истрази. – Не можемо неког да осумњичимо на основу неких индиција и осећаја. Ипак, уверени смо да ћемо му врло брзо ставити лисице.

Leave a Reply