Šef policije Fergusona obelodanio je danas identitet policajca koji je proteklog vikenda ubio neneaoružanog crnog tinejdžera, navodeći da je reč o Darenu Vilsonu.

Šef policije Tomas Džekson je njegovo ime saopštio na konferenciji za novinare, održanoj u blizini prodavnice „KvikTrip“ koja je zapaljena tokom protesta zbog ubistva tinejdžera iz Misurija.

Džekson je rekao da će kasnije u toku dana održati još jednu konferenciju na kojoj će odgovarati na pitanja novinara, prenela je agencija Rojters.

Policija Fergusona nije želela da obelodani ime policajca iz bezbednosnih razloga.

Hiljade ljudi u više od 90 gradova širom SAD održali su protestna bdenja zbog ubistva crnog tinejdžera iz Misurija i drugih žrtava koje su, kako kažu organizatori, izgubili život zbog policijske brutalnosti.

Minut ćutanja i protesti održani su u Njujorku, Čikagu, Atlanti i drugim gradovima, pet dana posle ubistva 18-godišnjeg Majkla Brauna.

Posle četiri noći nasilja u Fergusonu, u Misuriju, gde je Braun ubijen, brigu za bezbednost je preuzela državna policija.

Detalji o ubistvu su sporni, ali očevici tvrde da je nenaoružani tinejdžer imao podignute ruke kada je policajac u njega ispalio više hitaca.

Ostavi poruku