Шеф полиције Фергусона обелоданио је данас идентитет полицајца који је протеклог викенда убио ненеаоружаног црног тинејџера, наводећи да је реч о Дарену Вилсону.

Шеф полиције Томас Џексон је његово име саопштио на конференцији за новинаре, одржаној у близини продавнице „КвикТрип“ која је запаљена током протеста због убиства тинејџера из Мисурија.

Џексон је рекао да ће касније у току дана одржати још једну конференцију на којој ће одговарати на питања новинара, пренела је агенција Ројтерс.

Полиција Фергусона није желела да обелодани име полицајца из безбедносних разлога.

Хиљаде људи у више од 90 градова широм САД одржали су протестна бдења због убиства црног тинејџера из Мисурија и других жртава које су, како кажу организатори, изгубили живот због полицијске бруталности.

Минут ћутања и протести одржани су у Њујорку, Чикагу, Атланти и другим градовима, пет дана после убиства 18-годишњег Мајкла Брауна.

После четири ноћи насиља у Фергусону, у Мисурију, где је Браун убијен, бригу за безбедност је преузела државна полиција.

Детаљи о убиству су спорни, али очевици тврде да је ненаоружани тинејџер имао подигнуте руке када је полицајац у њега испалио више хитаца.

Leave a Reply