Имам из Гњилана Зекерија Ћазими /34/ ухапшен је јутрос због сумње да је био један од главних инспиратора џихада на Косову И Метохији, саопштила је косовска полицији.

У оквиру ове акције ухапшен је и мушкарац чији су иницијали Л.К. /27/ из села Полац, општина Србица.

Имам Ђазими ухапшен је у региону планинског вијенца који одваја Гњилане од сусједне општине Прешево која припада централној Србији, речено је Срни у косовској полицији.

Он је покушао да преко планинског вијенца аутомобилом побјегне на територију Прешева.

Полиција је током акције заплијенила материјалне доказе, а ухапшенима је по налогу тужиоца Специјалног тужилаштва одређено полицијско задржавање до 48 часова.

Полиција трага за још 15 лица међу којима је још пет – шест имама са ширег подручја Косова.

Представници Косовске полицијске службе саопштили су раније да је покренута истрага против неколико имама у оквиру акције спречавања учешћа косовских Албанаца у ратовима у Ираку на страни терориста и у Сирији на страни побуњеника.

На ширем подручју Косова и Метохије почетком седмице ухапшено је 40 лица осумњичених да су повезана са терористичком организацијом ИСИС – Ал Нусра, да су учествовала или помагала побуњенике у Сирији и Ираку. На списку 40 ухапшених налази и један Србин из Партеша који је у међувремену промијенио вјеру.

Leave a Reply